Olomoucké Divadlo Tramtárie uvedlo Drábkovu Velkou mořskou vílu

Olomoucké Divadlo Tramtárie uvedlo Drábkovu Velkou mořskou vílu 

Diváci Divadla Tramtárie se konečně dočkali pokračovaní úspěšné divadelní hry Jedlíci čokolády, nová inscenace Velká mořská víla měla premiéru 5. března 2016. V letošním roce je to čtvrtá nově uvedená hra nezávislého profesionálního olomouckého souboru, celkově potom padesátá čtvrtá. Do Tramtárie se už popáté díky inscenaci vrací do role režiséra Konrád Popel.

Autorem představení je v současnosti velmi uznávaný český dramatik David Drábek, který tvoří primárně pro Klicperovo divadlo v Hradci Králové, kde zastává i funkci uměleckého šéfa. Hra byla vytvořena pro hradeckou scénu roku 2014. „Už když jsme zkoušeli Jedlíky čokolády, věděli jsme, že David Drábek píše druhý díl, a plánovali jsme, že ho na našem jevišti uvedeme. Drábkova hra je brilantní, vtipná a nesmírně aktuální. Věděli jsme také, že ve druhém dílu musí hrát i stejní herci své postavy z toho prvního. To se nakonec povedlo," řekla pro Orlický deník ředitelka divadla Petra Němečková.

V druhém díle zdařilé romantické komedie zůstávají všichni hlavní aktéři ve stejném obsazení, ale přidávají se k nim doktor Adam a dvojčata Loreta a Oliver. Tři sestry v podání Ivany Plíhalové, Lenky Kočišové a Petry Čihákové spolu i po deseti letech žijí v domě po rodičích, ale přibývají starosti. „Zatímco v prvním dílu hledaly své partnery, nyní už je mají. A tak přicházejí na řadu problémy nové. Helena má desetiletá přemoudřelá dvojčata, která terorizují celý dům, a Róze se nedaří otěhotnět. Ani jedné z nich nevychází život tak, jak by si představovaly," prozradil ještě před premiérou pro Orlický deník umělecký šéf Divadla Tramtárie Vladislav Kracík. Nejmladší Valerie kvůli úrazu z „Jedlíků“ nemůže chodit. Zato se zbavila svého strachu z vycházení z domu a cestuje po světě.

A ani muži se nemají, jak by si pravděpodobně představovali. Manželé Rózy a Heleny, Ludvík (Marek Zahradníček) a Jan (Miroslav Černý), se rozhodli, že běžná práce pro ně není dostatečně dobrá, a začali nabízet služby soukromých vyšetřovatelů, což jim bohužel příliš nevychází. Navíc Heleně a Janovi to ani v manželství „neklape“, a v tom se objeví pohledný doktor Adam (Jan Ťoupalík).

Už nyní si mohou příznivci divadla koupit vstupenky na plánované reprízy, kterých se dočkají 30. a 31. března a 15. a 16. dubna. V této sezóně se ještě diváci mohou těšit na adaptaci známé novely Ernesta Hemingwaye Stařec a moře a divadelní verzi románu Christophera Buckleyho Děkujeme, že kouříte.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Divadlo Tramtarie

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!