Legendární Sugar Man míří na Prahu! Forum Karlín pohostí písničkáře Rodrigueze

Legendární Sugar Man míří na Prahu! Forum Karlín pohostí písničkáře Rodrigueze 

Písničkář a folk-rockový zpěvák Rodriguez, jehož talent objevil především Oscarem a spoustou dalších jiných cen ověnčený film Pátrání po Sugar Manovi, přijíždí dobýt srdce český fanoušků. Ti se na něj mohou těšit 11. července v pražském Foru Karlín.

Americký písničkář Sixto Rodriguez, vystupující pouze pod svým příjmením, začal koncertovat v detroitských barech a klubech jako kytarista samouk. V tomto městě, které trpělo ohromnou postindustriální krizí, nahrál také svá první alba Cold Fact a Coming from Reality. Postupně se jeho hudba začala hrát v rádiích v Austrálii a na Novém Zélandu. Největší oblibu si však získal v Jižní Africe, kde získal status legendární folk-rockové hvězdy, když se rozšířila falešná zpráva, že zahynul přímo na pódiu během svého vystoupení.

Rodriguez získal uznání hudebníků i jihoafrických aktivistů díky svým undergroundovým textům, v nichž hledali inspiraci. Zpěvák se pro ně stal megastár, která promlouvá stejným jazykem. Aniž by o tom vědět, pomohl ke svržení apartheidu. V době, kdy získávaly jeho písně velkou oblibu, již totiž nebyl na hudební vydavatelství nijak napojen, tudíž neměl o své oblibě žádné informace. Rodriguez už se v té době hudbě nevěnoval.

Nakonec se však přišlo na to, že v Africe velmi uznávaný zpěvák stále žije. Jihoafričtí fanoušci ho vypátrali, což vedlo také k obnovení jeho hudební kariéry i natočení dokumentu Searching for Sugar Man, jenž vypráví o jeho životě. V roce 2012 získal snímek Oscara.

Z Rodrigueze se tak stala slavná hudební hvězda, která si našla mnoho fanoušků také v Evropě a Americe. Objíždí turné po celém světě a skoro všude jsou jeho koncerty beznadějně vyprodané. Zda se mu podaří vyprodat také pražské Forum Karlín, uvidíme 11. července. Už teď je ale jasné, že o vstupenky bude velký zájem.

Lístky budou k dispozici v internetovém předprodeji, který bude zahájen 10. března v síti Ticketpro. Ceny jednotlivých lístků se podle sektorů pohybují v rozmezí od 890 do 2 990 korun. Legendární snímek Searching for Sugar Man je ke zhlédnutí zdarma na Youtube

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Forum Karlín nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Forum Karlín

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!