Robin Hood v Kalichu opět bohatým bere a chudým dává

Robin Hood v Kalichu opět bohatým bere a chudým dává 80%

Dobrodružný muzikál Robin Hood se vrátil zpět do programu Divadla Kalich. Příběh plný lásky, přátelství a odvahy z autorské dílny Ondřeje Soukupa a Gabriely Osvaldové znovu ožil 19. února. Divadlo se rozhodlo vrátit muzikál do repertoáru na pouhých 20 repríz, o něž je ze strany diváků velký zájem.

Muzikál vypráví příběh zbojníka Robina Hooda, který žije se svojí družinou v lese Sherwoodu. Okrádá bohaté šlechtice, aby jejich majetek následně přerozděloval chudým a potřebným. Samozřejmě nemůže chybět krásná Lady Mariana, králova schovanka, a zlodušný šerif z Nottinghamu, který se pro svůj úspěch neváhá spojit ani se samotnou čarodějnicí.

V roli Robina Hooda se můžete těšit výhradně na Jana Kříže, který si tuto roli pracně vybojoval v televizní castingové show Robin Hood – Cesta ke slávě vysílané v roce 2010. Za Robina Hooda se dostal do širších nominací na Ceny Thálie, bezesporu zaslouženě. Jan Kříž si je v roli velmi jistý, podává skvělé herecké, pěvecké i taneční výkony.

Do svých kostýmů se opět vrátí i další herci z původního obsazení. Nechybí Leona Machálková, Kamil Střihavka, Lucia Šoralová, Jiří Zonyga, Zdeněk Podhůrský či Richard Tesařík. Muzikál je vystavěn na působivých sborových písních, ale dočkáte se také efektních sólových výkonů, během kterých podávají účinkující skvělé výkony.

Velmi nápadité jsou také kulisy, které skvěle dotvářejí příběh a spolu se světelnými efekty vytváří atmosféru, která výborně doplňuje hudební čísla i příběh samotný. Propracované jsou i dobové kostýmy a dynamické choreografie. Představení působí komplexním dojmem. Příběh je srozumitelný, zároveň se ale nejedná o pouhou jednoduchou kýčovitou lovestory. Pobaví se jak děti, tak dospělé.

„Robin Hood je muzikál pro široký okruh publika. Snažili jsme se, aby byl vtipný, ale aby zároveň nezapadla romantická linka příběhu a aby v něm zůstalo i to hrdinství,“ říká autorka libreta a písňových textů Gabriela Osvaldová, „opírá se o dobře vystavěný příběh s velkou dávkou humoru. Rozhodně nejde o pohádku, zároveň se ale diváci nemusí bát vzít s sebou do divadla i svoje děti.“

Muzikál Robin Hood měl svojí první premiéru již v roce 2010. Jednalo se o začátek spolupráce Divadla Kalich s uznávaným slovenským režisérem a choreografem Jánem Ďurovčíkem, s nímž spolupracovalo dále na muzikálů Osmý světadíl a Atlantida.  „Jánovi se už Robinem Hoodem podařilo přesně to, co jsem od naší spolupráce očekával - přinesl na malinko zamrzlou českou muzikálovou scénu nový vítr a posunul ji o pořádný kus dál,“ hodnotí první spolupráci producent a majitel Divadla Kalich Michal Kocourek.

Foto: Divadlo Kalich 

Názor informuji.cz: 80%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Divadlo Kalich nabízí i další akce

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!