Legendární Scorpions předvedli v Praze rockovou extázi

Legendární Scorpions předvedli v Praze rockovou extázi 

Německá heavymetalová a hardrocková kapela The Scorpions zamířila po roce opět do Čech, aby se se svými fanoušky setkala 27. února 2016 v Praze. Jako jedna z nejdéle hrajících rockových kapel se bezesporu řadí k předním stálicím světové hudební scény. Na svém pražském koncertu, který je součástí velkého evropského turné, o tom přesvědčila i zaplněnou pražskou O2 arénu. Publikum přiváděla do varu jak svými nestárnoucími hitovkami, tak novinkami z posledního alba Return to Forever.

Diváky v O2 areně přivítali kytarista Rudolf Schenker, který z původního složení zůstal jako jediný, zpěvák Klaus Meine, kytarista Mathias Jabs, baskytarista Pavel Maciwoda a bubeník James Kottak. Legenda, jež má na svém kontě celkem 24 úspěšných alb, jim přichystala nezapomenutelný hudební zážitek.

Během doslova živelné, téměř dvouhodinové show Scorpions potvrdili, že do starého železa rozhodně nepatří. Naopak, na jevišti to doslova hřmělo a burácelo silnými emocemi za brilantního doprovodu mistrovských kytar a bicích. Dynamická pražská jízda těchto nestárnoucích hudebních živlů plynule propojila jak baladické, tak dynamické, drsnější pasáže v jeden kompaktní sugestivní celek. Více než sympatické je, že jako jedna z mála kapel nehostila žádnou předkapelu, a tak se rukopis celého večera nesl výlučně pod taktovkou těchto nepřehlédnutelných rockerů.

Vyzvednout je nutno do posledního detailu propracovanou scénu s výraznými, chvílemi doslova dechberoucími světelnými efekty. To celkový dojem vystoupení značně umocnilo. Nechyběly i nápadité videoklipy a nouze nebyla také o momenty překvapení, kdy se na pódiu nečekaně rozezněly sirény, rozprostřela se česká vlajka a v excelentních hudebních sólech uchvátili publikum jak geniální kytarista, tak polonahý bubeník.

Z každé písničky doslova sálalo, že kapela si své vystoupení dokonale užila a pro své fanoušky v zaplněné O2 aréně tak připravila mistrovskou autentickou show, která právem sklidila bouřlivé ovace. Drive, šmrnc a silné exponované emoce v mistrovském hudebním předvedení - i tak lze označit únorový pražský koncert letitého fenoménu světové hudební scény - The Scorpions.

Foto: Martina Horáková

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Legendární Scorpions předvedli v Praze rockovou extáziLegendární Scorpions předvedli v Praze rockovou extáziLegendární Scorpions předvedli v Praze rockovou extázi
 

Mohlo by se ti líbit...

O2 arena nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: O2 arena

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!