Páteční večer ve Strážnici ovládli Chinaski. Fanouškům představili Rockfield a nechyběly ani známé hity

Páteční večer ve Strážnici ovládli Chinaski. Fanouškům představili Rockfield a nechyběly ani známé hity 

Vůbec poprvé se kapela Chinaski představila fanouškům ve Strážnici. Ve vyprodaném kulturním domě předvedla strhující show plnou nejen známých hitovek, ale také písní z aktuálního alba Rockfield.

Večer plný hudby zahájila moravská skupina Like-It s komunikativním frontmanem Dominikem Křížem, která dostala publikum do varu hned po svém úvodním songu. Popové písničky o lásce zafungovaly především na dámy, které se s chutí učily texty přímo na místě. Když pak kapela krátce po půl deváté odcházela z pódia, byli fanoušci dobře naladěni na hlavní hvězdu večera.

Energetickou show zahájil v devět hodin s kytarou v ruce osamocený Michal Malátný baladou Kapela. V polovině písně se k němu přidal i zbytek skupiny, který byl do té doby schovaná za oponou. A jak už frontman Chinaski dopředu avizoval, první polovina koncertu se odehrála ve znamení aktuální desky Rockfield. Skupina přehrála všechny písně v pořadí, v jakém jsou na albu, přičemž největší úspěch měly romantický song Každý ráno a o poznání rockovější Láska & Hvězdy. Dobře však naživo vyzněly i pomalejší písně Jak je to dojemné I nebo Narozeniny, při které Malátný vyměnil kytaru za klávesy.

Na rozdíl od koncertů v Karlových Varech a ve Zlíně se ve Strážnici neukázala zpěvačka Bára Hosnedlová, která s Chinaski nazpívala duet Slovenský klín. Během únorového turné onemocněla, a tak se Michal Malátný pokusil najít její náhradu přímo ve strážnickém publiku. „Holky, pojďte nám s tím některá pomoct, ať tu nevypadáme jako buzeranti,“ požádal frontman kapely fanynky. Nakonec mu však nezbylo nic jiného, než píseň zazpívat s kytaristou Františkem Táborským. 

I když jsou nové písně Chinaski chytlavé, publikum většinu z nich nejspíše neznalo a ožilo teprve při prvních akordech pecky Zadarmo. Zbytek koncertu se pak nesl v o poznání lepší atmosféře. Kapela nabídla fanouškům průřez všemi deskami, ze kterých odehrála ty největší hity jako Vedoucí, Stížnost, Tabáček či Dobrák od kosti. 

 „Ty největší blbiny mají vždycky největší úspěch. Doufám, že je budu hrát až do konce,“ vyjádřil se Malátný k songu Punčocháče, které byly čistě v režii publika, nebo spíše fanynek, které si s chutí zazpívaly ženskou část „kdybys tolik nepospíchal, sundala bych si punčocháče."

Až na konec si kapela nechala píseň Víno, na kterou Jihomoravané toužebně celý večer čekali. Na řadu pak přišlo ještě několik přídavků a Chinaski se se Strážničany rozloučili songem Vinárna u Valdštejna.

Poslední možnost vidět skupinu naživo na samostatných koncertech budou mít fanoušci ve Žďáru nad Sázavou (24.2.) a v Kutné Hoře (27.4.). Poté kapela zazpívá v létě ještě na několika vybraných festivalech a na podzim zahájí roční koncertní pauzu, během které bude nahrávat novou desku.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Kulturní dům Strážničan nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Kulturní dům Strážničan

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!