Projekt Best of Broadway přichystal návštěvníkům světový muzikálový zážitek

Projekt Best of Broadway přichystal návštěvníkům světový muzikálový zážitek 80%

Ty největší hity z muzikálů Bídníci, Fantom opery, Evita, Cats, Mamma Mia! a mnoho dalších nabízí návštěvníkům projekt Best of Broadway, který se premiérově představil 2. února v pražské O2 areně. Fanouškům nabízí to nejlepší z historie i současnosti muzikálové scény v podání České filharmonie v čele s americkým dirigentem Keithem Lockhartem a čtveřice špičkových sólistů broadwayských divadel.

Broadwayská muzikálová show navštíví během krátké tour čtyři sportovní haly. Kromě Prahy a Brna, kde se velkolepý koncert již uskutečnil, se mohou v následujících dnech těšit na vystoupení také ostravští a bratislavští návštěvníci. Kromě známých melodií nabízí Best of Broadway i úžasné pěvecké zážitky v podání čtveřice broadwayských zpěváků.

Premiérové představení tohoto unikátního projektu se uskutečnilo v úterý 2. únorapražské O2 areně. Tentokrát se zde nepředstavila žádná světová skupina či popová pěvecká hvězda, ale prestižní Česká filharmonie pod taktovkou amerického dirigenta Keitha Lockharta, velkého showmana, který se nebál v průběhu vystoupení předvést nejen svůj dirigentský um, ale také zpět a taneční kreace.

Úžasné podání skladeb oceněných mnoha významnými cenami předváděla nejen Česká filharmonie, ale také talentovaní sólisté známí právě z broadwayských divadel. Na pódiu se představili sopranistka Louise Dearman, mezzosopranistka Marin Mazzie, tenorista Jason Danieley a Rodney Earl Clark s úžasným basem. Každý z nich předváděl profesionální výkon, který byl leckdy až dechberoucí. Jejich vystoupení doprovázela také jednoduchá světelná show a projekce, které pomáhaly divákům orientovat se v jednotlivých muzikálových dílech. Rozhodně se nedá mluvit o nějaké velké audiovizuální show, kvůli ní však na akci nikdo nepřišel. Koncert přinesl totiž zážitek především pro uši.

Během muzikálového večera si mohli návštěvníci poslechnout hity z nejznámějších muzikálů, jako jsou Chicago, Bídníci, Fantom opery, Evita či Hello, Dolly!, ale také pro českého posluchače méně známé písně z představení Porgy and Bess, Carousel, Showboat a dalších. Některé hity hrála pouze Česká filharmonie, většinou ale nechyběl ani pěvecký doprovod zmíněných umělců.

Jediným problémem vystoupení bylo špatné rozdělení jednotlivých písní do dvou polovin. Zatímco ta první se místy až táhla a přinášela spíše méně známé melodie, ta druhá pak obsahovala jeden hit za druhým, měla daleko větší spád a přinášela návštěvníkům mnoho dechberoucích zážitků. Právě díky této druhé polovině si nakonec umělci vysloužili závěrečné standing ovation, zatímco po té první bylo mnoho návštěvníků spíše rozpačitých.

Foto: Matěj Třasák 

Názor informuji.cz: 80%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

O2 arena nabízí i další akce

Místo konání: O2 arena

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!