7 důvodů, proč vidět nové Star Wars

7 důvodů, proč vidět nové Star Wars 

Nový příběh o hrdinech z předalekých galaxií překonává každým dnem od premiéry další rekordy návštěvnosti. Pro ty, kdo stále váhají, zda se nechat provázet sílou i u Epizody VII, přinášíme právě 7 klíčových prvků, které ze Star Wars dělají jeden z nejlepších filmů roku.

1) Tahle země JE pro starý

Návrat ke Star Wars znamená pochopitelně i shledání se starými známými postavami. Nejvíc prostoru dostává Han Solo (Harrison Ford) a jeho nadhled a jízlivost dodávají snímku šťávu. Chewbacca (Peter Mayhew) nebo chcete-li Žvejkal, je znovu tím správným parťákem v posádce Millennium Falconu. Generálka Leia (Carrie Fisher) přináší do scén emoce a Luke Skywalker (Mark Hamill) tajemno. Jakýkoliv fanoušek původní trilogie si Epizodu VII nedovedl bez těchto postav představit a tvůrci s jejich návratem neváhali ani na okamžik. Síla se probouzí možná staví na mladých hrdinech, ale veteráni hrají svou podstatnou roli. 

2) Od Star Treku ke Star Wars

Ještě nedávno režíroval vulkánské pozdravy, nyní se J. J. Abrams zhostil nelehkého úkolu přivést na svět dlouho očekávaný návrat ke světelným mečům. Režisér, který stojí například za seriálem LOST (Ztraceni), třetím dílem Mission Impossible nebo se podílel na scénáři kultovního Armageddonu, zkrotil své rukopisné odlesky a vystřelil hvězdnou sérii znovu na galaktický Olymp. Díky jeho vizi na nové Star Wars, která ctí původní příběhy, se pouštní prach na kluzácích jen tak neusadí.

3) Árie maestra Williamse

I v 83 letech patří mezi nejlepší skladatele filmové hudby na světě. Mezi skvosty v jeho partituře patří Čelisti, Indiana Jones, Harry Potter, Jurský Park a pochopitelně Star Wars. Jeho melodie v sedmé epizodě kombinují známá témata předchozích dílů s perfektně zakomponovanými prvky nové, mladé generace. Williamsovou hudbou galaxie ožívá a jen málo děl dokáže vyvolat emoce pouze svou hudební složkou.

4) Síla v nostalgii

Návrat starých postav, ale i světa Star Wars jako takového. Mnohým divákům se pohne srdce už při úvodních titulcích a znělce Johna Williamse. Stejně jako Tolkien dokázal skrze Petera Jacksona vyprávět filmovým nadšencům příběh o prstenu moci, Lucasův odkaz dýchá v každém výstřelu x-wingu. Několik generací sleduje cestu Hana Sola, Lukea Skywalkera i vzestup a pád Impéria. Mezigalaktickou ságu má v srdci velká fanouškovská základna, díky které Star Wars žijí a dojímají i ve svých okurkových sezónách.

5) Stará škola s novými triky

Využívání praktických modelů společně s počítačovými efekty patří k primům Epizody VII. I když v několika scénách můžeme vidět lehké odchylky, nic se nevyrovná detailům a realističnosti polorozpadlých vesmírných lodí. J. J. Abrams si na této kombinaci velmi zakládal a výsledek je z hlediska scénografie skutečně fenomenální. Snímek se tak místy mění v malířské plátno, na kterém se pohybují oblíbené charaktery v kulisách, které jedničky a nuly nahradit nemůžou.

6) Silný příběh

Se snímkem Síla se porobouzí se vrátil dvorní scénárista původní trilogie Lawrence Kasdan. Ve spolupráci s režisérem Abramsem a Michaelem Arndtem napsal příběh, který vyznává hodnoty epizod IV - VI. Vyprávění o osamělých charakterech, které objevují vnitřní sílu a v závoji dramatu a emocí putují k vytouženému cíli, se stává ikonickým právě díky Kasdanovu talentu vytvářet nezapomenutelné postavy, které jsou divákům blízké. 

7) Začátek nové éry

Tvůrci filmu Star Wars: Síla se probouzí vrátili nepočitatelné množství fanoušků zpět do dávných dob v předaleké galaxii. Stejně tak ale zapálili pochodeň, kterou může nést mladá generace bojovníků v podání Daisy Ridley a Johna Boyegy. Až koncem sedmé epizody vlasně začíná cesta nových Star Wars. Cesta, která vyvrcholí v roce 2019. Do té doby Rey a Finn nastartovali novou kapitolu fenoménu, který se nezastaví ani léta po jeho skončení. Protože světelné meče nikdy nezhasnou, dokud je noví a mladší diváci budou chtít slyšet svištět vakuem legendární galaxie.

Recenzi informuji.cz na Star Wars si můžete přečíst zde.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!