„Berberská Edith Piaf“ okouzlila pražský Palác Akropolis

„Berberská Edith Piaf“ okouzlila pražský Palác Akropolis100%

24. listopadu vystoupila v Praze Pařížanka s marockými kořeny Hindi Zahra. Tahle multiinstrumentalistka přivedla do varu na prasknutí plný Palác Akropolis.

Hindi Zahra není na hudební scéně nováčkem. Tvorbě písní se věnuje už od svých 18 let a její album Handmade z roku 2010 získalo ve Francii dvě zásadní ceny - Prix Constantin v roce 2010 za nejlepší album roku a Victoires de la Musique za nejlepší world music album v únoru roku 2011, které uděluje francouzské ministerstvo kultury. V její magické hudbě můžete slyšet známky jazzu, soulu, folku i lehký orientální závan marockých pouští.

Právě berberský vliv byl na jejím pražském koncertě silně cítit. Charizmatická zpěvačka se sametovým hlasem, podobným Edith Piaf, vykouzlila smyslnou atmosféru, které se těžko odolávalo. Hindi Zahra si hudbu vychutnávala a užívala každým tónem, její radost byla nakažlivá. Za chvíli se v kolísavém rytmu anglicko-francouzsko-berberských písní vlnilo celé publikum. Zpěvačka zazpívala své nejznámější hity – Imik Simik, Beautiful Tango i Stand Up a přidala i několik písní z nového alba Homeland.

Koncert se nesl v znamení nejen excelentního čistého výkonu zpěvačky, ale i skvělého doprovodu kapely. Každá píseň byla odměněna bouřlivým potleskem, publikum si dokonce několikaminutovým aplausem vytleskalo Hindi zpět na přídavek.

Jsem tady v Praze poprvé a je to pro mě obrovské překvapení. Jste úžasní, jste mým darem, který si odnesu v srdci,“ řekla zpěvačka na závěr. „Tohle vše je o lásce. A ta je dnes ze všeho nejdůležitější.“

„Hindi“ znamená v arabštině „květina“ nebo „příležitost“. Tahle exotická květina odehrála v Praze nezapomenutelný a silný koncert. Zahra má totiž naživo v sobě něco, co v jejich nahrávkách nemůžete zažít – obrovskou energii, kterou s bezprostředností a šarmem dává svému publiku. Doufejme, že to nebyl její poslední koncert v České republice.  

Názor informuji.cz: 100%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Palác Akropolis nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Palác Akropolis

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!