Cirkusová show na divadelních prknech? Muzikálová Carmen je zpět v plné síle

Cirkusová show na divadelních prknech? Muzikálová Carmen je zpět v plné síle 90%

Nejúspěšnější projekt v novodobé historii Hudebního divadla Karlín se vrátil zpět na scénu. Od října 2015 návštěvníky opět okouzluje temperamentní Carmen s Lucií Bílou v hlavní roli. Diváci se mohou těšit nejen na původní herecké obsazení, velkolepá hudební čísla a okázalou výpravu, ale také na akrobaty, kouzelnické triky i živá zvířata přímo na jevišti.

Slavnostní obnovená premiéra muzikálu Carmen od amerického skladatele Franka Wildhorna se uskutečnila ve čtvrtek 29. října. Do Hudebního divadla Karlín se tak vrátil příběh krásné cikánky, která zamotá osud nejednoho muže. Ani ona se však lásce neubrání, i když vztah s mladým strážníkem Josém se pro ni stává stále fatálnějším.

Muzikál Carmen se může pochlubit opravdu skvělým hereckým obsazením. Stojí však především na výkonu Lucie Bílé v roli Carmen, která z jeviště téměř neodchází. Její pěvecké i herecké výkony jsou bezchybné, jako kdyby jí byla role ušitá přímo na míru. Stejně tak Václav Noid Bárta v roli krutého Garcii exceluje. Zatímco první polovině dominují energické sborové písně, druhá část nabízí především dechberoucí sóla a duety. Úžasný dojem z písní navíc umocňuje skvělá hudba v živém podání divadelního orchestru.

Diváci si mohou opět užít velkolepou show v broadwayském stylu, ve které nechybí kouzelnická čísla, akrobatické kousky, ohně, světla a energická choreografie. Na pódiu se spolu s herci objevují živá zvířata, jako jsou tygři, velbloud či lama. Velmi propracovaná je také scénografie. Jednotlivé prvky scény jsou vymyšleny velmi důvtipně, jsou rychle přestavovány, čímž posilují dynamiku děje a diváky tak nenudí stále stejné prostředí. Rekvizity jsou promyšlené do posledních detailů a vytvářejí hereckým a pěveckým výkonům skvělou atmosféru.

Jakmile však z pódia mizí Carmen, Gancia a jejich „cirkusáci“, což se naštěstí příliš často nestává, představení se zdá najednou málo živelné a nudné. V tomto muzikálu prostě cikáni a kočovníci jednoznačně válcují uspořádané občany včetně strážníků i starosty v podání Jiřího Korna. Po obnovené premiéře je však jasné, že se do Prahy vrátil jeden z nejefektivnějších muzikálů, které v současné době česká metropole nabízí. 

Foto: hdk.cz 

Názor informuji.cz: 90%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!