Bob Mikluš vytvořil osobnost ze sebe sama v Divadle Bolka Polívky

Bob Mikluš vytvořil osobnost ze sebe sama v Divadle Bolka Polívky100%

Jeden z předních českých dramatiků Luboš Balák vytvořil v Divadle Komediograf one man show pro herce Roberta Mikluše s názvem Pokus o vytvoření osobnosti ze sebe sama. Velmi vtipná komedie, kterou Balák napsal i režíroval, stojí na výborném scénáři a charismatu protagonisty.

Slavnostní premiéra inscenace se konala minulou středu v Divadle Bolka Polívky. Před samotným začátkem hry Mikluš využil to, že je v Brně známou osobností a v hledišti tak seděli hlavně jeho známí a bývalí kolegové – některé i jmenovitě pozdravil. Poté divákům předložil, jak je v průběhu zapojí do hry. Natrénovali jsme tedy hospodské ruchy a hluk aut ve městě. Mikluš tak diváky nadchl, ještě než vůbec začal hrát.

Nato se vrátil už jako postava hry – Jožin Knoflík – a s obrovskou energií, zaujetím a především charismatem vyprávěl historky o tom, jak ho přejelo 17 babek nákupními košíky v supermarketu, když si šel koupit kachnu v akci; jak ho vyhodili naštvaní štamgasti z hospody a v autě ho nikdo nesvezl.

Došel k tomu, že všichni lidi jsou na sebe naštvaní a nemají se o koho opřít, protože u nás není žádná osobnost. Rozhodl se tedy vytvořit osobnost ze sebe sama - zbavil se závislosti na penězích, sexu atd. a stal se takovým člověkem, jakým by měl být každý z nás.

Přestože je hra velmi vtipná a divák se ani na chvíli nepřestane smát, chvályhodné je především to, že má i hlubokou myšlenku. Tvrzení, že lidé jsou na sebe pořád naštvaní a starají se jen o sebe a o peníze, může sice znít banálně. Když však Mikluš na pár vteřin zvážní a tvrdí, že lidi nemají nikoho, v hloubi duše je každý nucen se zamyslet sám nad sebou. Ale jak Mikluš říká: „Vy se nebojte, vy máte mě.“

Názor informuji.cz: 100%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Divadlo Bolka Polívky nabízí i další akce

Místo konání: Divadlo Bolka Polívky

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!