Lucerna Music Bar slaví 20. narozeniny dvacítkou exkluzivních koncertů

Lucerna Music Bar slaví 20. narozeniny dvacítkou exkluzivních koncertů  

Pražský Lucerna Music Bar slaví 20 let své existence a dárky si připravil především pro své návštěvníky a hudební fanoušky. V průběhu října, listopadu a prosince zde totiž proběhne dvacet narozeninových koncertů, na které klub rozdá 400 volných vstupů. O ně můžete soutěžit na oficiálních stránkách baru.

A na koho se můžete v rámci velkolepých narozenin těšit? Snažili jsme se dát dohromady sérii žánrově pestrých koncertů, aby si každý tak trochu přišel na své, takový průřez dramaturgie, kterou v Lucerna Music Baru děláme,“ komentuje výběr narozeninových koncertů produkční Kamil Šír. Lucerna Music Baru popřejí jak domácí, tak zahraniční interpreti. Sérii narozeninových vystoupení odstartoval již 7. října australský beatboxer Dub FX, kterého přivítal beznadějně vyprodaný klub. A jaké další hudební partičky si nenechají narozeninové veselí ujít?

Incognito – 25. října

Tahle britská kapela se vrací do Lucerna Music Baru po třech letech, aby představila českým fanouškům aktuální album Amplified Soul. Vystoupí v Praze 25. října, přesně v den 20. narozenin klubu. Návštěvníci se mohou těšit nejen na pořádnou dávku jazzu, funku a soulu, ale také na pořádné narozeninové veselí.

The Gladiators – 26. října

Až z Jamajky dorazí do Prahy vůbec poprvé energická reggae skupina The Gladiators, jejíž historie sahá až do roku 1965. Za sebou má již přes 40 alb, poslední deska vyšla minulý rok a nese název Back On Track. Na tomto albu se poprvé představuje nový frontman kapely – talentovaný zpěvák Droop Lion, který to roztočí také v Lucerna Music Baru.

Mydy Radycad – 27. října

Jako první česká kapela se v rámci narozeninové série koncertů představí pražská partička Mydy Radycad. Kromě energické show přidají do svého vystoupení 27. října také speciální hosty z dechové sekce, nové projekce i světelné efekty.

Dub Pistols – 29. října

Britští Dub Pistols přijíždí představit českému publiku nejnovější desku Return Of The Pistoleros. A na co se mohou návštěvníci těšit? Především na mocnou dechovou sekci, eklektický beat i energickou show. Pistolníci nejsou ale jediní, kdo 29. října v Lucerna Music Baru vystoupí. Jako support dorazí i producent a DJ Mikkim a formace Babylon Rockers.

Asian Dub Foundation – 5. listopadu

Po obrovském úspěchu na vyprodaném festivalu Rock for Churchill se vrátí do České republiky britská formace Asian Dub Foundation. V komornějším prostředí Lucerna Music Baru představí 5. listopadu svým fanouškům nové album s názvem More Signal More Noise.

Talib Kweli – 9. listopadu

Své místo v narozeninovém programu má také americký rapper Talib Kweli. Na hudební scéně působí už 20 let a má na účtu již 10 studiových alb. Do Prahy zavítá 9. listopadu v rámci série Boombox.

Jaga Jazzist – 11. listopadu

Dalším exkluzivním dárečkem je norská skupina Jaga Jazzist, která navštíví Lucerna Music Bar 11. listopadu v rámci evropské části turné k nové desce Starfire. Členové kapely jsou považováni za lídry nujazzu a prosluli především svým experimentálním přístupem ke skládání. Návštěvníci se mohou těšit na originální propojení jazzu, elektroniky a progresivního roku.

The Cinematic Orchestra – 15. listopadu

Další britská kapela, kterou si nadělil Lucerna Music Bar k narozeninám, je The Cinematic Orchestra. Ta vyráží v listopadu na evropské turné, během kterého odehrají 22 koncertů v 13 zemích. Mezi nimi naštěstí nechybí ani Česká republika, kde vystoupí 15. listopadu.

Shilpa Ray & her band – 16. listopadu

Americká zpěvačka indického původu Shilpa Ray na sebe strhla větší pozornost jako předskokanka Nicka Cavea a jeho skupiny Tha Bad Seeds na jejich posledním evropském turné. Nyní se do Evropy vrací se svojí vlastní kapelou jako hlavní hvězda večera. Během vystoupení představí své nové album Last Year’s Savage. Jako předskokan se představí česká formace The Nesbitts.

The Wombats – 17. listopadu

Liverpoolská indie-rocková skupina The Wombats je bezesporu jedním z největších taháků této narozeninové koncertní série. Svoji poslední desku vydala již 13. dubna, až nyní jí ale přijíždí představit do české metropole. Britské trio zamíří do Lucerna Music Baru 17. listopadu a přichystá pro návštěvníky energickou show s novými i starými hity. Jako support vystoupí indie-popová kapela Team Me z Norska.

Prago Union – 19. listopadu

Prago Union neoslaví 19. listopadu v Lucerna Music Baru pouze narozeniny klubu, ale také deset let od vydání své první desky HDP (Hurbej Domácí Produkt). Formace slibuje velkou párty, během které přivítá několik hostů, kteří jí pomohou zahrát kompletně celou desku HDP, která u fanoušků hiphopu již zlidověla.

Mig 21 – 24. listopadu

Kapela Mig 21 v čele s populárním hercem a zpěvákem Jiřím Macháčkem odehraje v Lucerna Music Baru hned tři koncerty za sebou. První vystoupení se uskuteční 24. listopadu, ty další pak následující dva dny. Mig 21 odehrají své koncerty v rámci podzimního turné s názvem Štěstí hejbe planetou.

Astronautalis – 29. listopadu

Astronautalis, rodák z Floridy, vystoupil v Lucerna Music Baru již v roce 2013. Po dvou letech se vrací na místo činu, aby českým fanouškům představil nové songy. Jako předskokan vystoupí písničkář RickoLus, který tento rok vydal nové album s názvem Coconut. Oba pánové se velmi dobře znají a spolupracovali spolu i na několika písních.

Dilated Peoples – 1. prosince

Další nálož kvalitního amerického rapu přiveze na oslavu Lucerna Music Baru formace Dilated Peoples. Evidence, Rakaa a DJ Babu rozpálí pražské publikum 1. prosince. Na svém kontě má tato partička již pět studiových alb a několik singlů, tudíž se mají návštěvníci skutečně na co těšit.

United Flavour – 3. prosince

Česká banda United Flavour oslavila minulý rok 10. výročí své existence. Během jejich prosincového koncertu představí nejen nejnovější písničky, které připravují na své třetí album, ale také mnoho zajímavých hostů, kteří oživí už tak velmi energickou show.

Xavier Baumaxa – 7. prosince

Narozeninovou jízdu zpestří i vystoupení Lubomíra Tichého alias Xaviera Baumaxy. Litvínovského písničkáře a kytaristu během koncertu doprovodí na piáno Matěj Benko a na kontrabas a baskytaru zahraje Rasťo Uhrik.  

Monkey Business – 8. prosince

Další sérií tří po sobě jdoucích koncertů připravuje v Lucerna Music Baru funky partička Monkey Business v čele se zpěvákem Matějem Ruppertem. Žádný hudební večer však nebude stejný. Každý koncert představí skupina jiné hosty a odlišný program.

Marina and The Diamonds – 11. prosince

Marina and The Diamonds, velšská zpěvačka s řeckými kořeny, byla vůbec prvním interpretem zveřejněným pro narozeninovou koncertní sérii. Paradoxně však neproběhne její vystoupení v Lucerna Music Baru, ale ve větších prostorách pražské Incheba arény, kam se koncert pro velký zájem fanoušků přesunul. Marina and The Diamonds vystoupí v Praze v rámci Neon Nature Tour k novému albu Froot.

Polemic – 14. prosince

Narozeninové oslavy ukončí 14. prosince legenda slovenské ska a reggae scény kapela Polemic. Její členové si pro fanoušky přichystali speciální dvouhodinové vystoupení, během kterého zahrají návštěvníkům známé hitovky, zábavné covery i ještě nevydané skladby. Závěrečýí koncert speciální narozeninové série tak bude určitě důstojnou tečkou. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Lucerna Music Bar nabízí i další akce

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!