Swing Thing a Papa Django: V Česku si lidé neužívají jen hudbu, ale také atmosféru

Swing Thing a Papa Django: V Česku si lidé neužívají jen hudbu, ale také atmosféru 

Electro-swing je žánr, který propojuje tradiční swingové melodie první poloviny 20. století se současnou taneční hudbou. Díky své rozmanitosti si v Česku našel spoustu příznivců, kteří jednou za čas naleští své střevíce a vyrazí tančit do víru jeho rytmů. V sobotu 3. října zachvátila pražský klub Roxy právě taková electro-swingová horečka. Vyzpovídali jsme DJs, kteří se svým vyhlášeným projektem Electro Swing Fever dobývají kluby v Česku i na Slovensku.

Pod DJskými přezdívkami Swing Thing a Papa Django pravidelně plníte kluby v Česku i na Slovensku a nyní se chystáte vletět do další sezóny. Na co se návštěvníci mohou těšit?

Po dlouhé letní pauze se vracíme do klubů s novu energií. V Roxy pro nás bylo výjimečné to, že jsme do Prahy přivezli nejaktivnější a nejoriginálnější elektro-swingové producenty na světě, pařížské Bart & Baker. Jsou to naši oblíbenci a poté, co jsme se s nimi setkali poprvé v Brně, jsme věděli, že je chceme potkat znovu. 

Zastavme se právě u Bart & Baker. Jako duo spolu vystupují již od devadesátých let. Odkdy to spolu táhnete za DJským pultem vy a co bylo před tím, než jste začali hrát electro-swing?

Pokud bychom za vystoupení považovali školní besídku pro našich pár spolužáků, tak to bude určitě více jak 10 let. Aktivně však hrajeme něco přes 8 let. Kromě jiných žánrů nás od začátku bavilo jamajské ska a reggae. Dalo se na ně skvěle tancovat. Po první party, kterou jsme zorganizovali, ale ještě na ní nehráli, jsme věděli, že chceme zkusit hrát též. Postupně se ke ska a reggae přidala balkánská hudba a potom tradiční swing a elektro-swing. Náš hudební vkus je ohromně široký a nejsme omezeni jen jedním žánrem, což nám dává obrovskou svobodu. 

Za tuhle dobu si vaši show mohli užít lidé ve všech koutech Evropy a dokonce i v dalekém Mexiku a Japonsku. Najdete nějaká specifika publika napříč státy?

Zaručeně nejdivočejší párty zažijete v Mexiku a na Slovensku. Nejdelší párty do ranních hodin jsou v Německu a Belgii. Česká republika je úžasná v tom, že lidé si na akci přijdou užít nejen hudbu, ale také atmosféru a všechny další aktivity jako dresscode, fotokoutek, workshopy a podobně. Naši zahraniční hosté jsou z českého a slovenského publika vždy nadšeni a v dobrém nám ho závidí. Potom nám sami sami často píší, kdy by si k nám mohli přijít zase zahrát. 

I když se to nemusí zdát, profese DJe je náročná. Noční šichty, neustálé přesuny a nepravidelná strava. Když máte volný den, co vás zaručeně dostane do pohody?

Každý z nás má na to svůj recept. Oba však volno trávíme aktivně, dost často ve fitku. Výsledky jsou snad vidět (smích). Když máme delší volno, tak velmi rádi cestujeme a poznáváme jiné kultury a kuchyně. 

Odlehčená otázka na závěr. Jako poměrně úspěšní DJs máte na každé párty spoustu ctitelek a možná i ctitelů. Vzpomenete si na nejzábavnější nebo naopak nejděsivější příhodu s fanynkami a fanoušky?

Jedna vzpomínka dokáže vystihnout oba extrémy. A to když nám během vystoupení na slovenském festivalu Pohoda přiletěla podprsenka. Problém byl v tom, že jsme o ni zároveň rychle přišli, protože někdo přeskočil zábrany, utekl securiťákům a úlovek nám z pultu ukradl (smích).

 

Na toto Djské duo se můžete opět těšit 14. listopadu v pražském klubu Roxy. Více info níže v odkazu.

https://www.facebook.com/events/1189972551019818/

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Rozhovory

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!