Premiéra filmu Wilsonov: „Na životě je nejsmutnější, že poslední slovo v něm maj vždycky idioti.“

Premiéra filmu Wilsonov: „Na životě je nejsmutnější, že poslední slovo v něm maj vždycky idioti.“40%

Wilsonov je v kinech! Tento film není vhodný pro děti, jak by se na první pohled mohlo zdát, vychoval by asociální primitivy. A film také není vhodný pro intelektuály, nebylo by co říci. Pokud nepatříte do žádné z těchto kategorií, tak to musíte vidět! V hlavních rolích Macháček, Dyk, Kraus, Pauhofová.

Režisér Wilsonova, Tomáš Mašín, nás před startem projekce poučil celkem naléhavě: "Berte to, prosím vás, s nadsázkou, je to parodie, nezprostředkováváme vám nějaké zásadní sdělení." Jako by chtěl předem obhájit barvitý a provokativní scénář Marka Epsteina a  že každý přece musí nějak platit složenky a tak nějak být v klidu, dodávám já.

Jeho obavu o to, jak žánr filmu divák vezme, chápu, otázka je kdo s koho. Tedy, z čeho si scénář dělá legraci, co nás odpoutává od bezstarostné podívané, abychom to tedy nebrali zas tak vážně ...

Wilsonov je komedií, která se pouští do klišé, do černochů, podporuje předsudky vůči Židům, doslova natahuje herecké seniory na skřipec a ač ne záměrně, (tím hůře) prostřednictvím mnoha dalších nevhodných detailů zkouší naší morálku a vkus. Osobně je mi z těchto fórků stydno. Amerických komedií, které se specializují na tento žánr a téma, je tucet. Pokud chcete vidět i českou variantu, neváhejte. Sympatie jsou již předem zaručeny, bereme-li v potaz známá jména osobností, které se na projektu za 52 melounů podíleli.

Místy vám čas strávený ve Wilsonově bude připomínat konkrétně filmy: Byl jednou jeden polda, Babovřesky a v lepší variantě Adéla ještě nevečeřela, Tajemství hradu v Karpatech, Ostře sledované vlaky, Mazaný Filip, Tři veteráni, Piráti z Karibiku nebo filmy Tima Burtona.

Já vás ale od zhlédnutí Wilsonova určitě neodrazuji. Čeká vás vcucnutí do děje, skvělý obraz, zvuk, režie, oblíbená herecká parta ve své oblíbené poloze, nezapomenutelné nápady a hlášky tipu: „Na životě je nejsmutnější, že poslední slovo v něm maj vždycky idioti.“

Pokud bych měla tento film zařadit do kategorie podle druhu smíchu, je to ten nosní smích nad bizarní situací. Chcete se smát, ale popadání za břicho nepřichází, tak si alespoň profouknete nos.

Užijte si podívanou a dejte nám vědět váš názor na film! 

Názor informuji.cz: 40%

Kdy a kde dávají film: Wilsonov

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Režie:

Hrají: , ,

Kdy a kde dávají film:

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!