Festival Jazz Goes to Town rozezní sály i ulice Hradce Králové

Festival Jazz Goes to Town rozezní sály i ulice Hradce Králové  

Unikátní pětidenní mezinárodní festival Jazz Goes to Town potěší obyvatele i návštěvníky Hradce Králové již za necelý měsíc. Tento rok se festival vrací ke svému původnímu konceptu, kdy se vynasnaží zpříjemnit atmosféru v celém centru města. Proto se mohou návštěvníci těšit nejen na sálové koncerty, ale také na zajímavé street show.

Letošní 21. ročník festivalu Jazz Goes to Town nabídne pro návštěvníky několik novinek. Zásadní změnou projdou dva závěrečné večery, které se oproti předešlým ročníkům uskuteční v sále královéhradecké filharmonie. Novinkou se stane také festivalový meeting point otevřený v prostorách Café Náplavka, který bude fungovat jako festivalové centrum pro návštěvníky, galerie i prostor pro jam session. O výjimečnou atmosféru festivalu se postará také OFF program otevřený pro všechny hudební interpreti, jejichž styl představuje různé formy jazzu či jeho fúze. Zájemci se mohou stále hlásit.

Hlavní program festivalu nabídne během pěti festivalových dní celkem devatenáct hudebních produkcí na šesti scénách. Jazzem ožije Studio Beseda, Bio Centrál, Studio Divadla Drak, Café Náplavka, Městská hudební síň a sál Filharmonie Hradec Králové. Festival rozezní ale i městské ulice, kde se uskuteční dva pouliční koncerty. „Dramaturgie festivalu chce nabízet žánrové a stylové přesahy a otevírat nové pohledy na jazzovou hudbu 21. století. Hlavní festivalový program bude prezentovat pouze původní autorskou tvorbu s výrazným uměleckým vkladem a tvůrčí originalitou,“ představují program organizátoři.

Na festival dorazí mnoho zahraničních interpretů, kteří v Česku vystoupí premiérově. Jednou z velmi očekávaných kapel je mezinárodní trio Hang Em High švýcarského saxofonisty a basklarinetisty Luciena Dubuise, rakouského bubeníka Alfreda Vogela a polského baskytaristy Bonda. Exkluzivním bodem programu se také stane uvedení maďarského Dresch Quartetu, kapely Agostones či francouzského ansáblu Le Grand Orchestre armorigénE.

Skladatel a multiinstrumentalista Béla Ágoston představí na festivalu svůj nejnovější projekt The Lodger Oktett, kompozici, kterou vytvořil k filmu The Lodger od Alfreda Hitchcocka. Chybět nebude ani norsko-české trio Bergljot a norsko-australská formace Mural. Českou hudební scénu budou reprezentovat soubory jako Points Septet saxofonisty Luboše Soukupa, česko-polský kvintet Inner Spaces, sextet Vertigo či třináctičlenný bigband Bucinatores, který vystoupí s exkluzivním hostem Radomilem Uhlířem.

Lísky na jednotlivá představení jsou již v prodeji. Seženete je v internetovém předprodeji

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Jazzová sekce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!