Festival mladé módy Arcolor vyhlásil nového ArtFashion Designera pro rok 2015

Festival mladé módy Arcolor vyhlásil nového ArtFashion Designera pro rok 2015  

Ve dnech 9. a 10. září proběhl nejen v klubu Theatro, ale také přímo v pražských ulicích festival mladých talentovaných návrhářů Arcolor 2015. Kromě jedinečného fashion maratonu přímo v centru Prahy připravil také slavnostní galavečer, na kterém byl vyhlášen vítěz soutěže ArtFashion Designer 2015. Vítězkou se pro tento rok stala Kateřina Žaludová s kolekcí Decor[um].

Arcolor si pro návštěvníky tento rok připravil hned 14 kolekcí od mladých kreativních návrhářů. Devět z nich se pak utkalo o cenu ArtFashion Designer roku. Vítěze vybírala odborná porota, která se nakonec shodla na Kateřině Žaludové, která zabodovala i u publika. Ve své kolekci využívá kůži, kterou ručně prostříhává tak, že vzniklé ornamenty dodávají oděvům punc luxusu. Kateřina Žaludová tak příští rok vystřídá Terezu Havránkovou v navržení kolekce určené na molo pod širým nebem přímo v ulicích hlavního města.

Arcolor ale nejsou jen klasické módní přehlídky, ale také výjimečný fashion maraton v centru Prahy. Ten letošní měl skutečný úspěch jak u kolemjdoucích, tak u samotných modelů a modelek. Těmi se pro letošní rok stali oblíbení módní blogeři a blogerky, kteří si dokázali přehlídku užít daleko více než kdejací profesionálové. Tereza Havránková zaplnila ulice s originální kolekcí Můj kraj, která byla skutečně nepřehlédnutelná a vzbudila veliké nadšení. Atmosféru tříkilometrového průvodu doplnily i brazilské rytmy v podání kapely Barrel Battery. Letos si totiž mohly pořádně zatančit i modelky, jelikož poprvé nekráčely v průvodu na jehlových podpatcích, ale v pohodlných teniskách.

Arcolor letor opět nenudil a představil především extravagantní a kreativní kolekce. Těmi ožily pražské ulice, metro i hudební klub Theatro. Festival také ukázal, že mají mladí čeští módní návrháři co nabídnout, tudíž se do budoucna nemusíme klasické městské šedi vůbec obávat.

Foto: Arcolor 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!