Pálavské vinobraní láká nejen na degustace vína a burčáku, ale i na bohatý kulturní program

Pálavské vinobraní láká nejen na degustace vína a burčáku, ale i na bohatý kulturní program  

Zbývá už jen několik málo dní a v Mikulově odstartuje tradiční Pálavské vinobraní, které se letos uskuteční již po osmašedesáté. Od pátku 11. až do neděle 13. září vzdá celé město hold vínu i místním vinařům. Kromě vína a dalších pochoutek bude pro návštěvníky přichystán i nabitý hudební program. Pro všechny milovníky dobrého vína zahrají například MIG 21, Portless, Věra Špinarová či Marta Jandová.

Tradiční festival vín, gastronomie a kultury Pálavské vinobraní se pořádá každoročně o druhém zářijovém víkendu. Návštěvníci se mohou těšit na letošní burčák, ta nejlepší vína z mikulovské vinařské podoblasti i na regionální speciality. Během vinobraní se uskuteční i prestižní vinařská soutěž, nejrůznější degustace či ukázky zpracování hroznů. Samozřejmě nebude chybět ani tradiční historický průvod s králem Václavem IV., během něhož si užijí mnoho zábavy děti i dospělí.

Milovníky hudby jistě potěší i bohatý hudební program plný interpretů nejrůznějších žánrů. Kromě tradičních folklórních souborů a sborů dorazí také hvězdy a stálice české populární scény. V pátek vystoupí v Mikulově hudebník Ondřej Brzobohatý či kapela Ivan Hlas Trio. Večer pak zahrají kapely MIG 21 a Portless. Sobotu pak zpříjemní úžasný hlas zpěvačky Věry Špinarové, mladý hudebník Ondřej Ruml, Hana Zagorová, Michal Hrůza, Marta Jandová či funky banda Monkey Business. Nedělní program zahájí Bratři Ebenové.

Slavnostmi nebude žít pouze mikulovské náměstí, ale také zámek a nedaleké památky - Kozí hrádek a Svatý kopeček. Součástí Pálavského vinobraní bude také dětský program, během kterého se mohou i ti nejmenší návštěvníci těšit na kejklíře, komedianty, rytířské hry i pohádky. Zúčastnit se mohou školy žonglování či střílení z luku. Součástí programu bude také soutěž malých sommeliérů, která určitě pobaví nejen děti, ale i dospělé.

Permanentku na celé tři dny seženete nyní za 550 korun v internetovém předprodeji. Využít můžete ale i jednodenních vstupů – pátek a neděle vyjdou na 200 až 250 korun, sobota pak na 300 až 350 korun. Ceny se liší podle toho, zda se půjdete podívat do centra či do amfiteátru. Více informací o vstupenkách naleznete na oficiálních stránkách Pálavského vinobraní

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Pálavské vinobraní láká nejen na degustace vína a burčáku, ale i na bohatý kulturní program Pálavské vinobraní láká nejen na degustace vína a burčáku, ale i na bohatý kulturní program Pálavské vinobraní láká nejen na degustace vína a burčáku, ale i na bohatý kulturní program
 

Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!