Fingers Up 2015: Kdo zahraje již tento víkend v Mohelnici?

Fingers Up 2015: Kdo zahraje již tento víkend v Mohelnici?  

Nebaví vás už české rockové či popové klasiky, které můžete slyšet na každém druhém hudebním festivalu? V tom případě byste měli již tento víkend vyrazit do Mohelnice, kde proběhne Fingers Up 2015. Ten si dal letos za cíl připravit pro návštěvníky výjimečný festivalový zážitek, čemuž odpovídá i originální hudební program.

Festival Fingers Up, který se uskuteční 7. a 8. srpna v Mohelnici, se snaží vybočit z řady a nabídnout nevšední program plný zážitků. Odlišit se od konkurenčních akcí se snaží nejen bohatým doprovodným programem rozděleným do čtyř zón Art, Fashion, Gastro a Sport, ale také originálními interprety. A na koho se tedy můžete o víkendu těšit? 

The Wombats

Indie rockové trio z Liverpoolu vzniklo roku 2003 a již s vydáním prvního alba A Guide To Love, Loss & Desperation bylo jasné, že se zrodila nová hvězda světového formátu. Desky se prodalo více než 300 tisíc kopií a debutové turné kapely navštívilo přes milion diváků. The Wombats vydali ještě další dvě desky, ta poslední s názvem Glitterburg vyšla 13. dubna 2015. Mohelnické publikum se tak může těšit jak na nejnovější songy, tak na „profláklé“ hitovky jako Jump Into The Fog, Moving to New York či Let’s Dance to Joy Division, které jistě na Fingers Up také zazní.

Mladá dánská elektropopová zpěvačka okouzlila publikum v roce 2014 na festivalu Colours of Ostrava. Nyní si přijíždí podmanit i Fingers Up, kde vystoupí jako jedna z nejočekávanějších hvězd. Teprve šestadvacetiletá zpěvačka se na hudební scéně objevuje již od roku 2007, své debutové album vydala ale teprve minulý rok a dočkalo se velmi kladného přijetí jak u fanoušků, tak u hudebních kritiků. S deskou No Mythologies to Follow získala MØ hned několik ocenění v nejprestižnějších dánských hudebních cenách.

Kensington

Na Fingers Up nebudou chybět ani hudebníci z nizozemského Utrechtu – rocková partička Kensington. Přestože kapela vznikla teprve v roce 2005, na svém kontě mají již tři studiová alba a mnoho hudebních ocenění. Jejich singly jako Streets, War, Home Again či All For Nothing mají na kanálu Youtube miliony zhlédnutí. Pokud patříte i vy k fanouškům melodických textů a dynamických kytar, rozhodně byste si neměli nechat jejich festivalové vystoupení ujít.

Bilderbuch

Svého zástupce bude mít na festivalu i sousední Rakousko. Chybět nebude totiž ani čtyřčlenná bláznivá partička Bilderbuch, v jejíchž energických písních lze najít spojení nejrůznějších žánrů jako je progresivní rock, punk, indie rock či hip hop. Příznivci německého jazyka pak určitě ocení i to, že Bilderbuch zpívá německy.

A mnoho dalších

Fingers Up má ale v programu ještě mnoho dalších zajímavých jmen. Zahraje britská pětka Fickle Friends, která nabídne songy s nádechem elektra a osmdesátek. Se svojí taneční show vystoupí polští Fair Weather Friends a němečtí Claire přispějí songy v rytmu indie elektropopu. S Německa dorazí také mladá kapela Pool. Své zástupce bude mít na festivalu samozřejmě také česká hudební scéna. Návštěvníci se mohou těšit na Vypsanou Fixu, Prago Union, Rybičky 48, Djské duo Matamar či kapelu No Distance Paradise. A to stále není vše!

Festivalové městečko vznikne již tento víkend v Morava Camu v Mohelnici. “Jsme velice rádi, že se nám poštěstilo získat areál v přírodě, který nám dává tolik možností. Je variabilní, co se týče ubytování, hygieny a díky nám i toho, co po celou dobu festivalu můžete dělat,” vysvětluje jeden z pořadatelů Petr Elgner. Organizátoři navíc slibují program po celou dobu konání festivalu. Hned ráno se tak mohou návštěvníci těšit na osvěžující rozcvičku nebo si zaplavat v bazénu.

Vstupenky můžete v současné době pořídit v předprodeji za 790 korun. Vstupenka spolu s campem pak vyjde na 990 korun. K dispozici jsou i zlevněné studentské lístky či jednodenní vstupenky. Více informací naleznete na oficiálních stránkách festivalu

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!