Letošní Pekelný ostrov nabídl dva dny plné rockové klasiky. Dorazila kapela Smokie i Arakain s Lucií Bílou

Letošní Pekelný ostrov nabídl dva dny plné rockové klasiky. Dorazila kapela Smokie i Arakain s Lucií Bílou

Rozlehlá louka u Holýšova se začíná 10. července plnit prvními stany i přijíždějícími auty. Rtuť na teploměrech pomalu šplhá k třicetistupňové hranici a na dekách se ve stanovém městečku smaží hudební nadšenci převážně v černém oblečení. Zatím ticho přerušují jen výkřiky několika málo podnapilých jedinců. To se má však již brzy změnit. Už za pár minut odstartuje rockový festival Pekelný ostrov, který klid na dva dny zcela zažene.

hodnoceno 13x
Líbí? Pošlete to dál...

Letošní ročník odstartovala holýšovská metalová banda Interloud. Hned po nich vlítli na stage punkové The Fialky.  Letošní ročník odstartovala holýšovská metalová banda Interloud. Hned po nich vlítli na stage punkové The Fialky.

Chvíli po třetí hodině odpolední zahajují páteční festivalový den místní metalisté ze skupiny Interloud. Zatímco během jejich koncertu se areál plní jen postupně, na druhou kapelu The Fialky doráží podstatně více punkových fanoušků, kteří rozjíždí pod pódiem i menší pogo kotel. Pořádnou festivalovou atmosféru vytváří ale až maskovaná kapela Dymytry. Přímo úměrně s postupujícím dnem pak roste množství alkoholu v krvi a z přírodního ostrova se skutečně stává ostrov pekelný. Samozřejmě se o to starají také další rockové bandy jako Alkehol, Vypsaná Fixa, UDG či Harlej.

Nejočekávanější kapely přichází na řadu ale až po desáté hodině večerní. To se totiž na pódiu objevuje početná skupina Divokej Bill, která tisícům fanoušků hraje jak známé rádiovky, tak méně ohrané songy. Festivalový pátek pak uzavírá rocková formace Arakain, která s sebou přivádí exkluzivního hosta – zlatou slavici Lucii Bílou. Společně se tak vrací o desítky let dozadu, kdy právě v Arakainu mladá Lucie Bílá získávala první hudební zkušenosti. Ani po poslední kapele ale párty nekončí. Následuje rockotéka a nonstop bar rozlévá piva a paňáky nepřetržitě až do neděle.

Po mrazivé noci vítá v sobotu ráno všechny přítomné pořádná sluneční výheň, která vyhání návštěvníky ze stanů již v brzkých ranních hodinách. První kapelou sobotního festivalového dne je místní formace Emoce. Ta přivítala návštěvníky lehčím alternativním rokem a ukázala talentovanou bubenici. Následuje partička Hand Grenade, která hraje dobře, ale dlouho. Zpoždění pak dohání turnovská kapela DeBill Heads. Vystupuje také Vilém Čok a Aleš Brichta. Program pak doplňují formace MASH, Komunál a Doga.

Večer doráží do areálu speciální zahraniční host – kapela Smokie, která návštěvníky dostává notoricky známými hity jako „Needles and Pins“ či „Lay Back in the Arms of Someone“ o mnoho let zpátky. Slavné songy Waldemara Matušky v rockovém kabátu pak během obrovské show představuje banda Walda Gang v čele se zpěvákem Vláďou Šafránkem. Ve velkém tempu pak festival ukončují také slovenská skupina Horkýže Slíže a česká formace Krucipüsk.

Festival Pekelný ostrov byl letos skutečně pekelný. A to jak venkovní teplotou, tak atmosférou, kterou vytvořili návštěvníci i hudebníci. Program byl plný známých jmen, což způsobovalo, že byl areál nacpaný od začátku až do konce. Příště by ale možná nebylo od věci přidat místa na sezení a více nádrží s vodou na umytí rukou. Celkově byla hygiena asi největším mínusem celé akce. Jelikož se ale jedná „jen“ o dvoudenní festival, lze nad tím ještě mávnout rukou. 

Další náhodné fotky z galerie...

UDGDorazila i slovenská hudební stálice Horkýže Slíže. Letošní Pekelný ostrov nabídl dva dny plné rockové klasiky. Dorazila kapela Smokie i Arakain s Lucií Bílou Pořádnou pekelnou párty odstartovala ale až kapela Dymytry.


80%

Prostor pro tvůj názor...

myschakhonzamyschakhonza(15.07.2015 - 17:42)
Pořád nevidím nikde kdy to bylo??

Komentovat může pouze přihlášený fanoušek...