Tento týden se hraje pro Nepál! Exotickými rytmy se rozezní i Lucerna Music Bar

Tento týden se hraje pro Nepál! Exotickými rytmy se rozezní i Lucerna Music Bar 

Během tohoto týdne probíhá v České republice řada benefičních koncertů na podporu Nepálu zasaženého ničivým zemětřesením. Akce, která odstartovala 21. června v Českých Budějovicích, se nyní přesouvá do Prahy. Největší koncert proběhne v Lucerna Music Baru za účasti hvězd české i zahraniční hudební scény.

Cestovní kancelář Livingstone se rozhodla uspořádat několik benefičních koncertů na podporu Nepálu. Na akci v Českých Budějovicích se podařilo vybrat více než 120 tisíc korun. Nyní se na benefiční koncerty chystá i Praha. V úterý 23. června se odehraje jeden z koncertů v Týnském chrámu na Staroměstském náměstí, následující den se pak uskuteční hlavní program v Lucerna Music Baru.

Ve středu 24. června se Lucerna Music Bar promění v malý Nepál uprostřed Prahy. Kromě spousty muziky je totiž připravena i tradiční nepálská kuchyně i tanečnice a hudebníci z Nepálu. Celým večerem, který začíná odbitím sedmé hodiny večerní, provede moderátorka Lenny Trčková. A kdo návštěvníkům na akci zahraje? Na programu je Michal Hrůza se zpěvačkou Klárou Vytiskovou, Michal PelantDavidem Kollerem, Michal PavlíčekMonikou Načevou, Ivan HlasNorbi Kovácsem či Michal Prokop v triu s Lubošem Andrštem a Janem Hrubým.

Kromě již zmíněných nebudou chybět ani kapely Jelen, Support Lesbiens, Stroy, Lenka Nová či Honza Homola z Wohnoutů. Sál rozezní i indické a nepálské rytmy. Zahrají například exotičtí Papia Ghoshal, formace z indické Kalkaty, či hravá Om dance academy. Návštěvníky navíc seznámí s aktuální situací v Nepálu Tomáš Beránek, Bambusová škola Mela a Jaromír Marek z Radiožurnálu.

Benefiční koncert přispěje prostřednictvím sdružení Namasté Nepál na humanitární sbírku určenou na podporu obyvatel nepálského venkova, které postihlo katastrofální zemětřesení. Sbírka je cílena na obnovu vesnic a pomoc rodinám v oblasti Kosidekha, asi 40 km východně od Káthmándú. Mnohé domy jsou v troskách…. Příspěvky lze zasílat na účet č. 129 929 929 / 0600 variabilní symbol 1234,“ představují projekt organizátoři. Za jednu vstupenku zaplatíte v předprodeji i na místě 300 korun.

Již dnes proběhne benefiční koncert také v Týnském chrámu na Václavském náměstí. Návštěvníci se mohou těšit na vystoupení Dana Hůlky, Viktora Dyka, Lenny Filipové či Jaroslava Hutky. Na programu jsou také gospely a spirituály pod vedením dirigenta Ronalda P. Frezza. Koncert začíná také v sedm hodin večer a za lístek zaplatíte 200 korun. Výtěžky z obou akcí jsou na Nepál

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Lucerna Music Bar nabízí i další akce

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!