8 důvodů, proč letos (zase) pojedeme do Varů

8 důvodů, proč letos (zase) pojedeme do Varů 

Zatímco v Cannes je zrovna na červeném koberci narváno, Informuji tam letos pořád ještě chybí. Ale už to brzo napravíme, slibujeme. A i když boulevard Croissette je teda letos ještě o přítomnost našeho hvězdného redakčního týmu ochuzen, karlovarská kolonáda se bez nás ani letos neobejde – tu svou přítomností rozhodně poctíme. Tady je několik důvodů, proč tomu tak bude.

1. Protože se letos bude slavit kulaté výročí!

Festival slaví krásnou padesátku. Což mimo jiné znamená, že hned po oficiálním zahájení vypukne v ulicích okolo hotelu Thermal „filmová noc“ (rozuměj – mega velká párty). Zvaní jsou všichni a můžete si vybrat, jestli chcete radši na koncert Lucie, promítání dokumentu o historii festivalu, nebo jestli chcete prostě bohapustě zevlit a pít až do rána.

2. Protože chceme být taky na festivalovém plakátu.

Koukněte na letošní vizuál a pochopíte. Super nápad a doufáme, že až se bude slavit další padesátka, tak se tam taky najdeme!

3. Protože se bude promítat v úplně nových kinech.

Konkrétně v sále hotelu Ambassador, krásném to secesním domě s dlouhou historií. Třeba budou i menší fronty na lístky, když bude o jedno kino víc.

4. Protože v programu bude spousta super filmů, divných filmů a nejspíš úplně příšerných filmů.

A my je chceme vidět všechny. Abyste si nemysleli, že tam jako pojedeme jenom pařit.

5. Protože se ve Varech rozhodli podporovat mladé talenty.

Takže založili nadaci, která bude podporovat filmy studentů FAMU a taky letos uvedou úplně novou sekci nazvanou „První podání“, ve které představí filmy studentů a absolventů evropských filmových škol, zkrátka začínajících režisérských hvězd. Bude nejspíš na co koukat a mladé talenty my podpoříme rádi. My jsme totiž taky tak trochu mladí a talentovaní.

6. Protože i když zatím nevíme, kdo přijede z Hollywoodu, určitě přijede Iva Janžurová.

Dostane totiž cenu za celoživotní dílo. Podle nás zaslouženě. Nejlepší film, ve kterém hrála, je „Morgiana“ Juraje Herze, ale hned potom samozřejmě „Což takhle dát si špenát“.

7. Protože není moc jiných příležitostí vidět přehlídku libanonských filmů.

A přitom se v Libanonu prý točí fakt dobré filmy a je to země s dlouhou filmovou tradicí.

8. Protože prostě Vary, že jo.

Tolik předraženého piva, nekvalitního fastfoodového jídla, mega luxusních párty (kam nás nikdo nezve), příšerných diskopárty (kam bychom nešli, i kdyby nás tam někdo zval), upocených baťůžkářů, vyprsených modelín a front na lístky i na záchody prostě jinde takhle pěkně najednou nenajdete. Jo a taky spoustu skvělých filmů!

P.S. A na závěr si ještě dáme naši oblíbenou:

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

8 důvodů, proč letos (zase) pojedeme do Varů8 důvodů, proč letos (zase) pojedeme do Varů8 důvodů, proč letos (zase) pojedeme do Varů
 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!