Aneta Langerová ovládla Anděly. Porazila Chinaski i Ewu Farnou

Aneta Langerová ovládla Anděly. Porazila Chinaski i Ewu Farnou  

Ceny Anděl odměnily hudebníky za rok 2014. Slavnostnímu galavečeru, který probíhal 16. dubna v Hudebním divadle Karlín, vévodila zpěvačka Aneta Langrová. Ta ovládla hned čtyři hudební kategorie. Bodovali také Chinaski, Michal Hrůza, Jeleni a Tomáš Klus. Do Síně slávy byla uvedena Hana Zagorová.

Po osmé hodině večerní přivítal diváky v sálu i u televizních obrazovek populární moderátor Leoš Mareš. Ten si hned na začátku galavečera odnesl speciálního Anděla, kterého mu předal samotný Karel Gott. Několikanásobný český slavík pak z pódia zmizel bez zazpívání. Místo něj program zahájil Michal Hrůza se skupinou a písní Zakázané uvolnění. Zpěvák, který se nedávno zotavoval z těžkého poranění, si odnesl jednu z hlavních cen. Stal se zpěvákem roku. Porazil tak Tomáše Kluse i Vojtěcha Dyka. Anděla za skupinou roku získala kapela Chinaski, která se svou novou deskou Rockfield vyprodává koncertní haly po celé České republice.

Objevem roku se stala zaslouženě kapela Jelen, která večer oživila svou písní Magdaléna. Při ní je doprovázela mladá zpěvačka Kateřina Marie Tichá. Cenu za zpěvačku roku si odnesla Aneta Langerová, která tak porazila Ewu Farnou i Lenku Dusilovou. Na pódium se pak vrátila ještě čtyřikrát. Jednou aby obohatila večer svojí písní, třikrát pro další Anděly. Získala ocenění za desku, videoklip i skladbu roku. I v těchto kategoriích měla silné konkurenty, například kapelu Chinaski či Xindla X. Ocenění si zasloužil také Tomáš Klus, který se však slavnostního předávání nemohl zúčastnit osobně. Se zbytkem kapely připravoval ve studiu novou desku. A právě ta poslední Proměnamě mu vynesla Anděla za nejprodávanější album roku.

Třešničkou na dortu bylo uvedení Hany Zagorové do síně slávy. Ta si od diváků v sále zasloužila také druhý standing ovation večera. Ten první patřil již zmíněnému Michalu Hrůzovi. Celý večer osvěžovala hudební vystoupení. Kromě Michala Hrůzy, Jelenů a Anety Langerové vystoupili i Chinaski, Xindl X, Bára Basiková, Ondřej Brzobohatý, Dasha, Ondřej Ruml a další. Společnou píseň, která bude reprezentovat Českou republiku na každoroční hudební soutěži Eurovision Song Contest, předvedli Marta Jandová a Václav Noid Bárta. Oceňuji především nevyužívání playbacku, méně chválím kýčovité a nevkusné projekce, které se promítaly za interprety během jejich vystoupení.

Celý večer by se samozřejmě neobešel bez pořádného moderátora. Ceny Anděl vybraly již osvědčeného Leoše Mareše. Ten během přenosu bavil diváky výbornými vtipy, za něž ho publikum odměňovalo bouřlivým potleskem. Slavnostní předávání Cen Anděl mělo spád, představilo kvalitní hudební čísla a nenudilo. Krásné prostory Hudebního divadla Karlín dodaly večeru správný slavnostní ráz, ačkoli atmosféra byla velmi uvolněná a příjemná. Tak zase za rok uvidíme, zda někdo sesadí z pomyslného trůnu absolutní vítězku letošních Andělů Anetu Langerovou.

Ceny Anděl – výsledky:

  • Síň slávy: Hana Zagorová
  • Zpěvák roku: Michal Hrůza
  • Zpěvačka roku: Aneta Langerová
  • Skupina roku: Chinaski
  • Objev roku: Jelen
  • Deska roku: Aneta Langerová – Na Radosti
  • Skladba roku: Aneta Langerová – Tráva
  • Videoklip roku: Aneta Langerová – Tráva
  • Nejprodávanější deska roku: Tomáš Klus – Proměnamě

Foto: Michal Kvasnica 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!