Olomoucká Divadelní Flora zveřejnila program. Dorazí divadelníci ze sedmi evropských zemí

Olomoucká Divadelní Flora zveřejnila program. Dorazí divadelníci ze sedmi evropských zemí  

V květnu odstartuje již devatenáctý ročník olomouckého divadelního festivalu Divadelní Flora. Na jedenácti scénách v Olomouci se mohou návštěvníci těšit na desítky představení od českých i zahraničních divadelních spolků. Chybět nebude ani bohatý doprovodný program.

Moravské divadlo Olomouc, Freskový sál Divadla na cucky, Umělecké centrum Univerzity Palackého, kluby S-Cube, Vertigo, Jazz Tibet Club a mnoho dalších. Právě zde se odehraje letošní Divadelní Flora. Devatenáctý ročník již tradiční olomoucké divadelní přehlídky odstartuje 8. května, slavnostně ji zahájí premiérové uvedení hry Emma. Poslední inscenace se poté odehraje 17. května. Během deseti dnů nabídne festival více než pět desítek akcí nejen pro divadelní nadšence. Kromě her se uskuteční také koncerty, workshopy a debaty se zajímavými osobnostmi.

Kromě místních spolků dorazí i tvůrci ze zbytku republiky, ale také ze zahraničí. Hodně prostoru věnuje festival přední slovenské scéně. Dorazí také pražské Divadlo Na zábradlí, které získalo Cenu kritiky za Divadlo roku 2014. Chybět nebudou ani skupiny jako Spitfire Company či skupina režiséra Jiřího Havelky. S hrou Poslední trik Georgese Méliése dorazí Divadlo Drak z Hradce Králové. Chybět nebudou romantické komedie, sociální dramata, pohádky ani opery či taneční představení.

Předprodej vstupenek na jednotlivé inscenace bude zahájen až 13. dubna na pokladně Moravského divadla Olomouc. Mnoho akcí v rámci festivalu je ale zdarma. Bez vstupného si můžete užít DJ sety, některá představení, koncerty i debaty. Přestože si na počátek festivalu budete muset ještě chvilku počkat, již nyní si můžete vybrat, na které akce během něj zavítáte. Kompletní program naleznete níže.  

Divadelní Flora 2015 – Program:

Pátek 8. května

Sobota 9. května

Neděle 10. května

Pondělí 11. května

Úterý 12. května

Středa 13. května

Čtvrtek 14. května

Pátek 15. května

Sobota 16. května

Neděle 17. května

  • 10:00 – Workshop s Miřenkou Čechovou (Spitfire Company)
  • 13:30 – Spitfire Company /debata se členy skupiny/
  • 16:30 – Hunting Season /Milan Tomášik/
  • 19:00 – Korekce /VerTeDance/
  • 21:00 – Krevety á la Indigo /Spitfire Company/
  • 22:00 – DJ set

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Olomoucká Divadelní Flora zveřejnila program. Dorazí divadelníci ze sedmi evropských zemí
 

Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!