Skupiny Nebe a Jelen vyjíždí na společné turné. Začínají v Olomouci

Skupiny Nebe a Jelen vyjíždí na společné turné. Začínají v Olomouci  

Nebe a Jelen – partičky, které si poslední dobou získávají stále větší fanouškovskou základnu. A v únoru vyráží na společné turné, aby vás přesvědčily, že to není jen náhodou! Od února se tak můžete těšit na jedenáct dvojkoncertů po celé České republice. První se uskuteční v Olomouci, poslední v Havlíčkově Brodě.

Obě skupiny mají za sebou velmi úspěšný rok 2014. Kapela Nebe vyjela v první polovině roku 2014 na Siluety tour společně s plzeňskou kapelou Mandrage. V červenci a srpnu byla pak nepostradatelnou součástí Kryštof kempů. Mezi tím stačila vydat také novou desku s názvem Než se rozední a vytvořit videoklip k písni Padáky. I tento rok začínají ve velkém stylu, a to právě společným turné s bandou Jelen. „Na začátku roku 2005 jsme měli náš první koncert a přesně po 10 letech vyrážíme s kapelou Jelen na své první vlastní turné a už se nemůžeme dočkat! Účast je povinná, omluvenky se nepřijímají,“ láká na koncert Nebe.

I skupina Jelen prožila hvězdný rok. V lednu minulého roku nejprve představila videoklip k prvnímu singlu „Nebe nad Prahou“. Daleko významnější se však pro skupinu stal singl druhý s názvem „Magdaléna“. Právě tato píseň začala totiž postupně dobývat česká rádia a přitahovat pozornost stále většího množství hudebních nadšenců. V květnu vydali členové skupiny své první studiové album Světlo ve tmě, které dodnes sklízí chválu fanoušků i kritiky. Konec roku pak patřil akustickému turné kapely Divokej Bill, na kterém vystoupili jako speciální hosté. Mezi koncerty stihli natočit ještě song „Co bylo dál?“, při němž spojili síly se slovenskou zpěvačkou Janou Kirschner.

A na co se mohou návštěvníci koncertní šňůry těšit? „Zahrajeme komplet celý repertoár a dojde i k propojení obou kapel. Přípravy jsou v plném proudu,“ slibuje skupina Jelen na svých internetových stránkách. Speciálním hostem na koncertech bude mladá zpěvačka Kateřina Marie Tichá. Lístky jsou již v prodeji. Zakoupit je můžete v síti Eventim.

Termíny:

foto: facebook 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci: ,

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!