7 koncertů, na kterých v lednu vypaříte nadbytečnou energii

7 koncertů, na kterých v lednu vypaříte nadbytečnou energii  

Vánoce i bouřlivé oslavy začátku roku 2015 jsou již za námi. Skončil čas koled, vánoční atmosféry i nekonečného množství jídla a pití. A kde nejlépe vypařit nadbytečná kila? Samozřejmě že na pořádných koncertech, kterých je i leden plný. My vám přinášíme pár hudebních typů, které byste si neměli nechat rozhodně ujít.

1. Manowar (12. ledna)

A začínáme hned ve velkém stylu! Již za pár dní navštíví Ostravu americká heavymetalová kapela Manowar. Velkolepý koncert odstartuje osmou hodinou večerní ve vítkovické ČEZ Aréně. V současné době objíždí skupina jedno evropské město za druhým v rámci turné Kings Of Metal MMXIV World Tour. V rámci něj chtějí s fanoušky oslavit 25. výročí od vydání svého nejprodávanějšího alba King Of Metal, které je vyneslo mezi metalovou špičku. „Jsme nadšeni, že se nám podařilo najít termín a mohli jsme tak přidat koncert také v České republice, kde máme spoustu věrných fanoušků,“ svěřil se frontman kapely Joey DeMaio.

Lístky na koncert, který se uskuteční již 12. ledna, jsou stále k dispozici. Sehnat je můžete na internetových předprodejích ve dvou cenových úrovních. Levnější vstupenka vás vyjde na 690 korun, dražší na 890 korun. 

2. Mandrage (18. ledna)

Plzeň v lednu zažívá velké události! Blíží se totiž zahájení Evropského hlavního města kultury, kterým se pro tento rok stala právě západočeská metropole. Během několikadenní zahajovací párty se mohou hudební fanoušci těšit na mnoho koncertů. Mimo jiné také na populární plzeňskou partičku Mandrage, která zahraje 18. lednaDivadle Pod Lampou. A na co se mohou návštěvníci těšit? Skupina si připravila pro svůj domovský klub speciální show, během které nebudou chybět nové songy, ale ani starší hitovky.

Vstupenky na koncert jste mohli sehnat za cenu 160 korun. Pokud je ale ještě nemáte doma, máme pro vás špatnou zprávu. Vystoupení Mandrage je již totálně vyprodané. Zklamání si můžete ale zlepšit třeba na koncertu amerických hardcore kapel Caravels a Octaves, který se uskuteční na tom samém místě o den později. 

3. Epica (20. ledna)

I pražští fanoušci se mohou těšit na svůj metalový večer. V Meetfactory vystoupí 20. ledna holandská symfonická metalová kapela Epica, v jejímž čele stojí půvabná Simone Simons. V květnu minulého roku vydala skupina nové studiové album The Quantum Enigma, které konečně přijíždí představit i českým fanouškům. Návštěvníci se tak dočkají nových songů, ale také starších hitů známých z předchozích pěti alb. Epica do Prahy ale nedorazí sama! Doprovodí ji Dragonforce. Tato formace doveze z Londýna pořádnou dávku powermetalu.  

Lístky na tuto metalovou smršť získáte na internetových předprodejích za cenu 650 korun. Pokud nejste ale ještě rozhodnuti, tak nepřemýšlejte dlouho! Předpokládá se velký zájem. Vždyť hit „Unleashed“ zhlédlo na youtube už před sedm a půl miliónu lidí. 

4. The Raveonettes (23. ledna)

Také další koncert se uskuteční v pražském centru Meetfactory. Tentokrát půjde ale o úplně jinou žánrovou kategorii. Dne 23. ledna vystoupí pro své fanoušky noise-popové duo The Raveonettes. Skupina dorazí až z dánské Kodaně, kde byla v roce 2001 založena. Tvoří ji kytarista a zpěvák Sune Rose Wagner a zpěvačka Sharin Foo. V Meetfactory se odehraje vůbec první český koncert této originální dvojky. Mezi jejich nejznámější songy patří „Heart of Stone“, „The Christmas Song“ nebo „Love On A Trashcan“.

Pokud chcete neobyčejné písně slyšet naživo, nezbývá vám nic jiného než si udělat 23. ledna čas a koupit vstupenku. Na stránkách Meetfactory ji seženete za cenu 390 korun. Na místě si pak ještě o stovku připlatíte. 

5. Che Sudaka (25. ledna)

Pokud patříte k milovníkům španělského skáčka, punku a cumbia, máme pro vás výbornou zprávu! Do Lucerna Music Baru totiž dorazí 25. ledna kapela Che Sudaka. Barcelonská kapela, která je tvořena dvěma argentinskými bratry a jejich kolumbijskými přáteli, je zárukou dokonalé atmosféry. Takové, co vás rozhodně nenechá v klidu. Minulý rok vydala skupina svoji nejnovější studiovou desku s názvem Hoy, kterou nyní představuje na velké turné. Během něho navštíví kromě České republiky také například Švýcarsko, Německo, Rakousko, Nizozemsko i Nový Zéland.

Pokud si nechcete nechat tento španělský nával energie ujít, neváhejte kupovat lístky. Na stránkách Lucerna Music Baru můžete základní vstupné zakoupit za cenu 319 korun za kus.

6. Gerard Way (28. ledna)

Patříte mezi fanoušky bývalé skupiny My Chemical Romance? Jste smutní, že už svoji oblíbenou skupinu nikdy naživo neuvidíte? Máme pro vás skvělou zprávu! Kapela sice comeback neohlásila, ale do České republiky přijíždí koncertovat Gerard Way, frontman a zakladatel My Chemical Romance. Zpěvák přijíždí do Prahy představit svoji sólovou desku Hesitant Alien, se kterou v současné době objíždí všechna velká evropská města v rámci svého turné. Čeští fanoušci se dočkají amerického zpěváka již 28. ledna, kdy se uskuteční jeho vystoupení v Lucerna Music Baru.

Přestože byl předprodej vstupenek zahájen již v říjnu, jsou k dispozici ještě nyní. Nejlevněji seženete vstupenku přes internetový server GoOut, kde vás vyjde jeden lístek na 469 korun. 

7. Kensington (28. ledna)

A na své si v lednu přijdou také fanoušci kvalitního indie rocku. Českou republiku totiž navštíví nizozemská kapela Kensington! Tato formace si poslední dobou získává stále větší popularitu. Přestože Kensington přijedou do Prahy vůbec poprvé, nejsou to rozhodně žádní začátečníci. Na svém kontě mají již tři studiová alba. Poslední s názvem Rivals vyšlo minulý rok a sklidilo velkou chválu. Kapela už dávno není známá jen v rodném Holandsku, ale je vítanou součástí velkých světových festivalu. Sziget, Pinkpop či Lowlands nevyjímaje. Již brzy si jich užijí i čeští fanoušci! Dne 28. ledna vystoupí v pražském klubu Rock Café.

Vstupenky na internetových předprodejích seženete za cenu 390 korun. Jako předskokané se představí pražští Holden Caulfield, od kterých se dočkáte písní v rytmu indie popu. 

Foto: manowar.com

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další tipy

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!