Talkshow Minuty mezi obrazy: Poutavé vyprávění o běžných i nevšedních věcech

Talkshow Minuty mezi obrazy: Poutavé vyprávění o běžných i nevšedních věcech80%

Pro obdivovatele umění a zajímavých příběhů bylo určeno povídání, které proběhlo 17. prosince 2014 v pražském divadle Metro. Moderátorka pořadu si pozvala sympatické hosty – trenérku paměti Danu Steinovou, herečku a političku Táňu Fišerovou a milovníka čajů Aleše Juřinu.

V asi dvouhodinové talkshow si všestranně talentovaná moderátorka paní PhDr. Jana Jebavá povídala s jejími neméně zajímavými hosty. Kromě občasného uvádění besed se totiž tato kunsthistorička věnuje především lektorské činnosti a přednáškám, zaměřenými na dějiny výtvarného umění a estetiky, stejně jako vlastní výtvarnou tvorbu.

Přednášky i výtvarné umění

Zatímco její lektorskou činnost tvoří přednášky pro soukromé i veřejné instituce, mezi které patří například Univerzita Karlova, Městská knihovna v Praze, či Památník Terezín, pořádá tato paní též kurzy, semináře a workshopy arteterapie. Mezi její aktivity patří i komentované výlety za uměním v rámci České republiky a Evropy či vytáření kreseb, grafiky, olejomaleb a uměleckých pohlednic.

Ze zakulisí prezidentského boje

Ale vraťme se k samotné talkshow, která proběhla díky moderátorce i hostům v pohodové a přátelské atmosféře. Sympatická Táňa Fišerová vyprávěla především o svých hereckých zkušenostech a o kandidatuře na prezidentský úřad, jehož výsledek byl později ovlivněn velkými médii a penězi. Dana Steinová naproti tomu vyprávěla o svých zkušenostech s vyučováním seniorů, tréninkem paměti a vzděláváním v pokročilém věku, které má svá specifika.

Země s největším počtem čajoven

Spoluzakladatel Spolku milců čaje a jedné z nejznámějších "sítí" českých čajoven Aleš Juřina naproti tomu vzpomínal na nelehké začátky v osmdesátých letech minulého století. V tehdejší době bylo obtížné do tehdejšího Československa pouze dovést kvalitní čaje, natož si představit, že se Česko stane zemí s největším počtem čajoven na obyvatele. což je současný stav. Vyprávění všech zúčastněných doplňovalo hudební vystoupení na harmoniku.

Zajímavé informace pro starší publikum

Přestože tedy celé vystoupení nemělo s obrazy nebo výtvarným uměním nic společného (jak by se zdálo podle názvu), jednalo se o příjemně strávené odpoledne s milou moderátorkou i jejími hosty. Diváci, stejně jako já, se dozvěděli mnohé zajímavé a málo známé informace, související s hosty paní Jebavé, stejně jako se životem seniorů. To bylo snad jediným relativním nedostatkem jinak povedené besedy, která se mi velmi líbila. Tedy její primární zaměření na starší publikum ve věkové kategorii od padesáti let výše. 

Názor informuji.cz: 80%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Talkshow Minuty mezi obrazy: Poutavé vyprávění o běžných i nevšedních věcechTalkshow Minuty mezi obrazy: Poutavé vyprávění o běžných i nevšedních věcechTalkshow Minuty mezi obrazy: Poutavé vyprávění o běžných i nevšedních věcech
 

Mohlo by se ti líbit...

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!