Mamma Mia! Světový hit mezi muzikály je silný i v české verzi

Mamma Mia! Světový hit mezi muzikály je silný i v české verzi

Na první premiéře české verze muzikálu Mamma Mia! panovala neopakovatelná atmosféra, spojená s napjatým očekáváním výsledku tak známého filmového i muzikálového hitu. S prvními tóny slavných melodií ale přišlo uvolnění. Suverénní výkony představitelů hlavně mladé generace, skvělá company a příběh, který uchvátí, to jsou hlavní devízy představení. V Pražském Kongresovém centru se zrodil další divácký hit.

hodnoceno 13x
Líbí? Pošlete to dál...

Pražské Kongresové centrum aplaudovalo muzikálu Mamma Mia!, který se v české premiéře představil 12. prosince. Muzikál s hity skupiny ABBA bude na největším muzikálovém jevišti uváděn do června 2015 a dodnes přilákal 73.000 diváků, kteří si koupili vstupenku. V premiérovém obsazení účinkovali Alena Antalová, Jiří Langmajer, Hana Křížková, Petr Kolář, Radka Fišarová, Tomáš Smička, Petra Vraspírová a Tomáš Trapl, který na poslední chvíli nahradil nemocného Pavla Vítka.

V hledišti inscenaci Antonína Procházky sledovali místopředseda vlády a ministr financí Andrej Babiš, ministr kultury Daniel Herman, herečky Regina Rázlová, Jaroslava Kretschmerová, Mahulena Bočanová, Daniela Šinkorová a Adéla Gondíková, zpěváci Daniel Landa, a Leona Machálková, moderátorka Klára Doležalová, producent František Janeček s partnerkou Terezou Mátlovou, hudebník Felix Slováček s manželkou Dagmar Patrasovou, herci Jan Maxián, Roman Vojtek a další.

Scénář k muzikálu superlativů napsala britská dramatička Catherine Johnson, autory hudby a texů písní jsou hitmakeři skupiny ABBA - Benny Andersson, Björn Ulvaeus a Stig Anderson.

Tvůrčí tým české verze tvoří Antonín Procházka (režie), Adam Novák (překlad libreta a textů), Roman Šolc (kostýmy), Radek Havlíček (scéna), Ivana Hannichová (choreografie), Dalibor Kapras (dirigent) a Alena Průchová (sbormistryně). Producenty jsou Ing. Peter Kovarčík a společnost Dark style agency.

Další náhodné fotky z galerie...

Mamma Mia! Světový hit mezi muzikály je silný i v české verziMamma Mia! Světový hit mezi muzikály je silný i v české verzi Mamma Mia! Světový hit mezi muzikály je silný i v české verziMamma Mia! Světový hit mezi muzikály je silný i v české verzi

|

Kongresové centrum Praha nabídne brzy i tyto akce (Další akce v Praze)

Prostor pro tvůj názor...

Komentovat může pouze přihlášený fanoušek...