Když Hlas srdce zavolá aneb Dramatická imprese o partnerském soužití v ústeckém Činoheráku

Když Hlas srdce zavolá aneb Dramatická imprese o partnerském soužití v ústeckém Činoheráku 

Divadelní spolek Činoherák Ústí uvedl na konci října druhou premiéru nové sezóny. Jde o autorskou hru Hlas srdce s podtitulem Dramatická imprese o partnerském soužití, jejímž autorem je jevištní technik souboru František Marek. Hra v režii Filipa Nuckollse pojednává o tom, že není jednoduché najít ideální vztah. Ovšem když se to podaří, ještě navíc na první pohled, je to skvělé. A všechno do sebe zapadá jako prsty do mezer. Ale může to takhle vydržet celý život?

„Sebeodpornější místo setkání se ve tvé přítomnosti měnilo v růžovou froté krajinu. Měkkou, plnou hebkosti, prosycenou vůni, z níž se točila hlava. Opojné vrávorání. Nebylo kam spadnout…,“ vyznává lásku své milé herec Jan Jankovský v roli muže z milostného páru. Jednoho večera mu jeho partnerka, kterou hraje Anita Krausová, odepírá postelové hrátky a on naprosto zhroucený odejde z bytu.

Při toulkách městem se setká s životem i láskou zklamaným bezdomovcem v podání Jaroslava Achab Haidlera, který mu poradí snadné východisko z jeho situace – skočit pod vlak. Mladík se sice k tomuto činu odhodlá, ale na poslední chvíli si to rozmyslí a vrací se zpět domů ke své partnerce, která jej radostně přivítá a již mu nic neodpírá. V závěru milostné scény nechává autor proměnit ženu v kudlanku, která ukousne svému partnerovi hlavu. Tímto podobenstvím ze živočišné říše autor s nadsázkou a vtipem upozorňuje na to, jak se mohou ženy chovat k mužům.

Hlas srdce je komorním a minimalistickým dílem, ve kterém vynikají skvělé herecké výkony všech tří postav. Ve zdánlivě obyčejném příběhu popsaném precizním jazykem a se specifickým humorem se během vytříbených dialogů odhalují typicky mužské a ženské vlastnosti.

Premiérou Hlasu srdce se divákům otevřela komorní divadelní scéna Činoheráku Ústí – alternativního prostoru k velkému sálu v Hraničáři, která s maximálně 70 místy nabízí velmi úzký kontakt diváka s herci.

Foto: Miroslav Rosendorf

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!