Saxon se vrací do Česka. Legendy anglického heavy metalu vystoupí v pražském klubu Roxy

Saxon se vrací do Česka. Legendy anglického heavy metalu vystoupí v pražském klubu Roxy 

Britská heavymetalová skupina Saxon letos slaví již 35 let od založení kapely. Na oslavu tohoto úctyhodného výročí vyjela kapela na velké evropské turné s názvem Warriors of the Road. Jedna ze zastávek bude také v České republice, kde vystoupí 16. listopadu v pražském klubu Roxy.

Metalová banda Saxon pochází z anglického města Yorkshire a její počátky šahají až k roku 1976, kdy vznikla kapela Son of Bitch, která se později přejmenovala na Saxon. Nakonec se ze skupiny vyklubala jedna z nejvýraznějších formací britského heavy metalu. Doprovázela na koncertních šňůrách například i známé kapely jako Metallica, Megadeth či Mötley Crüe. Jejich hudba ovlivnila a neustále ovlivňuje metalové fanoušky všech věkových kategorií.

Na oslavu svých 35. narozenin si členové kapely nadělili velké evropské turné. Plán je jasný: během října, listopadu a prosince odehrát celkem 38 koncertů v jedenácti zemích. Vystoupení se konají napříč celou Evropou – od Atén po Londýn. Proto nemohou vynechat ani Prahu. Při koncertu se mohou fanoušci těšit na staré známé skladby, které pokryjí celých 35 let jejich existence. Chybět samozřejmě nebudou ani největší hity „Wheels of Steel“, „Strong Arm of the Law“ a „Denim and Leather“. Jako speciální host zahrají američtí Skid Row.

Přestože už nepatří skupina mezi žádné nováčky, v současné době je v té nejlepší formě. To Brité dokázali i na minulém českém vystoupení, kdy zavítali v září na městské slavnosti v Havířově. Tam sklidili velký potlesk a uznání. Pokud chcete zažít poctivý heavy metal v podání osvědčené kapely, nezbývá nic jiného než koupit lístky a 16. listopadu se dostavit do pražského klubu Roxy. Vstupenky jsou stále v internetovém předprodeji. Jednu pořídíte za cenu 680 korun

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Roxy Prague nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Roxy Prague

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!