Muzikál Kleopatra se vrátil na divadelní prkna. Sklízí nadšené reakce i standing ovation

Muzikál Kleopatra se vrátil na divadelní prkna. Sklízí nadšené reakce i standing ovation 90%

Původní český muzikál Kleopatra si opět našel místo v programu Divadla Broadway. Diváci si tak mohou na divadelních prknech opět vychutnat historický příběh plný lásky, touhy, ale také zrady. Kleopatra se vrací ve staronovém kabátě a s luxusním obsazením.

Příběh muzikálu Kleopatra určitě není nutný detailně popisovat. Tak tedy pouze stručně. Píše se rok 48 před naším letopočtem a Caesar přijíždí do Alexandrie, kde se setkává se sourozenci Ptolemaiem a Kleopatrou. I když má Ptolemaios pro Caesara dárek, uříznutou hlavu jeho nepřítele Pompeia, jeho srdce si získává především půvabná Kleopatra, jejíž hlavní touhou je získat pro Egypt opět sílu a moc. Společně se svým synem nakonec přijíždějí do Říma, kde jim štěstí kazí senátoři, kteří jsou znepokojeni Caesarovou mocí, která neustále roste. Proto ho na půdě senátu zavraždí. Kleopatra se vrací se synem do Egypta. Sama ale příliš dlouho nezůstane. Po jejím boku se brzy objevuje další mocný Říman Marcus Antonius.

Jeden z nejúspěšnějších českých muzikálů měl premiéru již roku 2002. Autorem hudby se stal Michal David a režie se ujal Filip Renč. Od té doby se na divadelních prknech objevil ještě několikrát. Nejnovější verze se do Divadla Broadway vrátila po téměř dvou letech a přináší několik obměn. Diváci se mohou těšit na nové kostýmy, staronovou choreografii a také na nové tváře. Premiéra proběhla 23. října 2014. My jsme se na představení vydali až o týden později. Přesto jsme měli obsazení téměř premiérové.

V hlavní roli Kleopatry se objevila Kamila Nývltová, která ztvárňuje muzikálovou královnu Egypta již šestým rokem. Je vidět, že je s rolí perfektně sžitá. S písněmi si krásně hraje a z jejího hlasu místy až mrazí. Hlavní hit muzikálu, píseň „Teď královnou jsem já“, zazpívala tak skvěle, že si vysloužila od diváků dokonce potlesk ve stoje. V roli Kleopatry se mohou setkat návštěvníci také s Radkou Fišarovou a Alžbětou Bartošovou. Role Caesara se ujal Daniel Hůlka, který sice trochu zešedivěl, ale jeho hlas zůstává stále stejně dechberoucí. Jeho výkon mě tak učaroval, že mě velmi mrzelo, když ho v polovině představení zabili a do konce již nevystoupil. Hvězdnou trojici doplnil ještě Josef Vojtek alias Marcus Antonius, který v muzikálu opět ukazuje, že umí velmi kvalitně odzpívat i „nerockové“ pecky.

Profesionální výkony předvedla také představitelka Fulvie Linda Finková a Alžběta Bartošová v roli Octavie. Zahanbit se ale nenechali ani Bohouš Josef (Octavianus) a Dušan Kollár (Apollodoros). Sestavu doplnili ještě Martin Šemík, Peter Pecha, Josef Vágner, Kristýna Kloubková a Zdeněk Dušek. Hada perfektně ztvárnila a odtančila Kateřina Matyášová.

Nejnovější verze muzikálu Kleopatra opravdu neurazí, naopak. Všichni zpěváci předváděli neuvěřitelné výkony, při kterých se leckdy tajil dech. Nové kostýmy jsou také velice vkusné. Oceňuji rovněž pěkné kulisy, které nejsou zbytečně kýčovité a skvěle doplňují atmosféru. O úspěchu muzikálu svědčí i nadšené ovace návštěvníků. Při rozlučce nechybělo ani standing ovation.

OBSAZENÍ:

  • Kleopatra: Kamila Nývltová, Radka Fišarová, Alžběta Bartošová
  • Caesar: Daniel Hůlka, Marian Vojtko
  • Marcus Antonius: Josef Vojtek
  • Fulvia: Alžběta Bartošová, Linda Finková
  • Octavia: Zdeňka Trvalcová, Alžběta Bartošová, Lucia Molnárová
  • Octavianus: Tomáš Trapl, Bohouš Josef
  • Ptolemaios: Josef Vágner
  • Apollodoros: Lešek Semelka, Dušan Kollár
  • Rufius: Juraj Bernáth
  • Pothius: Martin Šemík
  • Isis: Kristýna Kloubková, Linda Finková
  • Jupiter: Zdeněk Dušek, Jak Kuželka
  • Had: Kateřina Stryková, Zuzana Pokorná 
Názor informuji.cz: 90%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Divadlo Broadway nabízí i další akce

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!