Příběh o osudech kambionů pokračuje

Příběh o osudech kambionů pokračuje 

Vyšlo pokračování young adult série Kronika Kambionů, tentokrát s podtitulem Smrtící pouto. Knihu Jaime Reed vydalo nakladatelství Fragment.

Po poměrně krátké době od vydání prvního dílu ze série o Kambionech vychází i pokračování s názvem Smrtící pouto. Samara se na konci minulého dílu proměnila v Kambionku a nyní se snaží žít s démonem v těle. Rozhodně to není vůbec jednoduché. Musí být neustále na pozoru před kluky, které svou démonickou silou neskutečně přitahuje. Nepomáhá jí to ani ve vztahu k ostatním holkám, které ji nesnášejí.

Největším problémem se pro ni stává kluk jménem Malik, který ji doslova sleduje na každém kroku. Brzy zjistí, že není obyčejným klukem. Navíc je s Lilith (Samařin démon) spojený svazkem z minulosti, což celou věc jen komplikuje. Hrozí také, že bude ohrožen její vztah s Calebem. Brzy se rozpoutá boj a kambioni mají tentokrát velice silného nepřítele. Nejtěžší to ovšem nebude pro bojující rodinu Rossových, ale pro samotnou Samaru. Dokáže se ovládnout, nebo propadne démonskému kouzlu?

Kronika Kambionů je zajímavou young adult sérií už z toho důvodu, že v ní neřádí upíři ani jiní již několikrát provaření démoni. Celý děj se točí okolo lidí, kteří mají uvnitř vlastního démona. Většinou ovládají vlastní život a snaží se po dobrém vycházet se svým vnitřním spolubydlícím. Od lidí je odlišují zejména svítivé oči nezvyklých barev. A také neskutečná přitažlivost pro opačné pohlaví. To může být samozřejmě i nevýhoda, což mnoho z kambionů brzy zjišťuje. Navíc se musí živit lidskou energií, a to také není příliš příjemné.

Smrtící pouto navazuje tam, kde předchozí díl skončil. Sledujeme zejména hlavní hrdinku Samaru a jejího přítele Caleba. Někdy až přeslazený románek dostává v tomto díle velké trhliny a těžko říct, zda se spolu tenhle páreček vůbec udrží. První díl Osudová přitažlivost se rozjížděl poměrně pomalu. Autorka musela nejdříve zasvětit čtenáře do tajuplného světa kambionů, vysvětlit jejich zvyklosti a touhy. Díky tomu jsme na větší akci čekali o něco déle. Naštěstí v druhém dílu Smrtící pouto se příběh velice rychle rozjede a dostává grády. Nemůže příliš prozrazovat děj, ale mezi starými známými se objeví nová postava. Právě ona roztříští celý jejich poklidný svět a rozpoutá novou bitvu.

Samozřejmě se dočkáte i mnoha romantických a zamilovaných scén. Tentokrát je jich o něco méně a jsou nahrazeny přímější akci. Díky tomu se vám bude kniha číst daleko lépe. Jestliže jste již nakoukli do světa těchto přitažlivých osobností, rozhodně neváhejte se k nim opět vrátit.

Na druhou stranu nebudu lhát. Sérií v žánru young adult je v současné době opravdu velice hodně. Celý knižní trh je přehlcen knihami, a proto si čtenáři své knihy pečlivě vybírají. Kronika Kambionů rozhodně patří k těm zajímavějším sériím. Po chvíli vás vcucne do děje a zejména dívky si jí mohou oblíbit. Zároveň se nejedná o klasicky holčičí záležitost. Kniha kombinuje lásku a akci takovým způsobem, který by se mohl líbit oběma pohlavím.

Samozřejmě se již těším na pokračování, které snad v nejbližší době vyjde. Do té doby budu přemýšlet, jak se celá řada vyvrbí. Konec je totiž opravdu překvapivý a nechá ve vás hlodat touhu po vědění. Jak to celé vlastně dopadne? No budeme se muset nechat překvapit.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!