Legendární skupina Queen navštíví Českou republiku. Do čela se postaví Adam Lambert

Legendární skupina Queen navštíví Českou republiku. Do čela se postaví Adam Lambert 

Freddie Mercury, Brian May, Roger Taylor a John Deacon. Nezapomenutelné hity jako Don’t Stop Me Now, We Will Rock You, We Are The Champions či Show Must Go On. To byli a jsou britští Queeni, kteří získávají srdce hudebních fanoušků po celém světě již od roku 1970. Současní členové kapely vyjíždějí na velké evropské turné, během kterého navštíví také Prahu. Zesnulého Freddieho Mercuryho nahradí Adam Lambert.

Když roku 1991 podlehl Freddie Mercury svému boji s AIDS, přišla hudební scéna o fenomenálního hudebníka, který je dokonce považován za jednoho z nejvýznamnějších zpěváků v historii. Když o šest let později ze skupiny odešel také baskytarista John Deacon, asi málokdo očekával, že ještě v roce 2015 vyjede skupina Queen na velké evropské turné. Zbylí členové kapely mají ale ještě spousty sil, a proto naplánovali celkem 21 koncertů v deseti evropských státech. Vystoupí například ve Francii, Belgii, Itálii či Dánsku. Nevynechají ale ani Českou republiku, kde vystoupí 17. února 2015 v pražské O2 areně.

Do čela skupiny se postaví zpěvák Adam Lambert, který je znám především díky osmé sezóně talentové soutěže American Idol, ve které se umístil na druhém místě. Hned po soutěži odstartoval svoji hudební kariéru debutovým albem „For Your Entertainment“, které se umístilo na třetím místě v prestižním žebříčku Billboard 200, který představuje hitparádu dvou set nejprodávanějších alb v USA. Queeni poprvé vystoupili s Adamem Lambertem roku 2009 právě v rámci této talentové soutěže. K další spolupráci došlo na evropských cenách MTV a v roce 2012 společně odehráli první společné živé koncerty.

Pokaždé, když jsme hudebně spolupracovali s Adamem, tak to byl prostě ten nejúžasnější frontman,"vyjádřil se Roger Taylor. „Je senzační. Má úžasný rozsah, a protože velký rozsah měl i Freddie, Adam dokáže zazpívat to, co on. Je to mimořádný zpěvák a skutečný talent. Mám pocit, že zapadá do naší jisté teatrálnosti. A je to hodně přirozené."

Queeni i Adam Lambert slibují, že se mají návštěvníci koncertů na co těšit! Kromě notoricky známých hitů slibují také velkou a zajímavou scénu a výjimečný zážitek. Navíc budou mít čeští fanoušci možnost vidět formaci v tomto složení vůbec poprvé. Při poslední zastávce Queenů v Česku je doprovázel frontman Paul Rodgers. Pokud si koncert nechcete nechat ujít ani vy, můžete si zakoupit lístky již nyní v internetovém předprodeji. Ceny lístků se pohybují v rozmezí od 1 390 korun do 2 190 korun

Foto: novinky.cz

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

O2 arena nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: O2 arena

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!