Vypsaná fixa oslaví dvacetiny narozeninovým turné. Zazní i nejstarší hity

Vypsaná fixa oslaví dvacetiny narozeninovým turné. Zazní i nejstarší hity 

Pardubická kapela Vypsaná fixa slaví letos již dvacáté narozeniny! A jak jinak si je užít než na velkém slavnostním turné se svými fanoušky. Skupina vyrazí 17. října na dvacetizastávkovou koncertní šňůru Před náma hrajeme my. Jak již název napovídá, Vypsaná fixa si na koncertech i sama „předskočí“. Vrcholem celého turné bude koncert v pražské Lucerně 17. prosince.

Vypsaná fixa je poprocková skupina kolem zpěváka a frontmana skupiny Michala Maredy alias Márdiho, který je také autorem textů skupiny. Po úspěšných deskách jako Krása nesmírná, Fenomén, Klenot nebo Detaily vydala tato hudební formace úspěšnou novinku s názvem Krásný smutný den. Vypsaná fixa letos také oznámila, že ze skupiny odchází dlouholetý basák Mejn, za kterého nenašla kapela ještě dlouhodobý záskok. Fanoušci se ale nemusí bát. Mejn se opět vrací do sestavy a na turné rozhodně chybět nebude!

Předkapelou Vypsané fixy bude samotná Vypsaná fixa. Proč se k tomu členové kapely rozhodli? Prý kvůli fanouškům, od kterých slýchávali stále častěji prosby, aby na koncertech hráli také staré hity z demonahrávek. A protože na ně při běžném koncertu čas není, rozhodla se kapela tímto způsobem prodloužit čas na hraní. Návštěvníci koncertů se tak mohou těšit jak na úplné novinky z nejnovějšího alba, tak také na písně z alb nejstarších. Fanoušci si proto budou moci pravděpodobně již naposledy poslechnout živě hity jako Argentina, Večerníček či Agresivní děda.

Vypsaná fixa na narozeninové turné již pečlivě zkouší. „Přípravy na oslavnou šňůru jsou v plném proudu. Fixa i „předkapela“ dřou ve zkušebně, hledá se pozoun, točí se klip na Gigi a připravujou se fixí fixely,“ uvádí skupina. Fixí fixely je projekt, který bude turné doprovázet. Z množství fotek od dvorního fotografa Aleše Formánka nechají členové kapely vyrobit na každý koncert bannery, které budou posílat pořadatelům akce. A co bude s těmito bannery dál? „Vydražíme je na našem facebooku a to, co vybereme, rozdělíme na čtyři díly. Každý z nás dá svůj díl na nějakou organizaci, která ty prachy dobře upotřebí.“ 

Turné Před náma hrajeme my startuje již 17. října v Jablonci nad Nisou, končí 20. prosince v Herálci. Skupina odehraje celkem dvacet narozeninových koncertů po celé České republice. Lístky na všechna vystoupení jsou již v předprodeji. Za jednu vstupenku nyní zaplatíte 175 korun, za pražský koncert utratíte 270 korun.

Termíny:

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!