Slet bubeníků spojí i letos české i zahraniční talentované muzikanty

Slet bubeníků spojí i letos české i zahraniční talentované muzikanty  

Tento rok se uskuteční již třináctý ročník ojedinělého projektu Slet bubeníků. Tentokrát odstartuje tato unikátní koncertní šňůra 10. října. A na co se mohou návštěvníci těšit? Na koncertech se rozezní na dvě tuny hudebních nástrojů. Mezi nimi se nachází bicí, činely, bubny, ale také barely, gongy i melodické nástroje, jako jsou kytary či lidské hlasy.

Zatímco světová politika či různá hnutí jsou schopna lidstvo rozdělovat, my, hudebníci, se naopak snažíme lidi spojovat silou hudby a chceme světu ukázat, že ač pocházíme z různých kořenů, z různých zemí a etnik, máme společný jazyk, kterým překonáváme bariéry. Tím jazykem je hudba. A rytmus.“ Taková je myšlenka Sletu bubeníků. Hudebníci, kteří se do projektu každoročně zapojují, přijíždějí z různých koutů světa. Při vystoupení je kladen důraz na individuální muzikantské zkušenosti i na různé kulturní tradice.

Koncept Sletu bubeníků se mění každý rok. Návštěvníci a fanoušci tohoto projektu mohli již zažít globální Slet, kdy se na pódiu objevovali hudebníci ze všech světadílů, africký Slet či Slet, který hostil filipínské umělce a podobně. Tématem letošního ročníku je setkání několika hudebních oblastí. Kromě klasických západních bicích nástrojů se tak mohou návštěvníci těšit také na latinsko-americké rytmy, arabské bubny či indické hudební nástroje.

O nezapomenutelný hudební zážitek se postará All Star bubenický tým, který tvoří hudebníci hned ze tří kontinentů. Chybět nebude brněnský neortodoxní bubeník Pavel Fajt, bubeník kapely Mňága a Žďorp Pavel Koudelka, kapelník skupiny Tam-Tam Orchestra Miloš Vacík, multi-instrumentalista Tomáš Reindl, izraelský baskytarista Alex Bershadsky, africký bubeník Ephraim Goldin ani jediná žena v sestavě Liron Meyuhas z Tel Avivu.

Pokud si ani vy nechcete nechat ujít fascinující bubenický kotel, kde se prolínají nejrůznější hudební směry, etnické vlivy a inspirace, můžete si vybrat jeden ze čtrnácti koncertů, které se uskuteční po celé České republice. Informace budou průběžně doplňovány na oficiálních stránkách Sletu bubeníků.

Termíny:

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!