Taneční nebe nad Prahou slaví své první jubileum

Taneční nebe nad Prahou slaví své první jubileum 

Taneční studio Stage Praha je nové centrum tance, které chce svým originálním konceptem zaujmout jak amatéry, tak taneční profesionály. Jeho zakladatel, tanečník a choreograf Pavel Strouhal nám v rozhovoru představil, kde vzal inspiraci a co zamýšlí po roce fungování studia dál.

Přesně před rokem jste si otevřel taneční centrum Stage. Je to váš splněný sen?

Mít vlastní taneční centrum byl můj sen odjakživa. Až na to, že jsem to neplánoval tak brzy. Chtěl jsem se tím zabývat až tak za tři, za pět let... Ale byl to prostě osud. Náhodně jsem narazil na prostor na Vinohradech, kterému jsem nedokázal odolat.

Tanečních studií je v dnešní době spousta. Máte nějakou vizi, jíž byste oslnil potencionální klienty a odlišil se od ostatních?

Pro mě jsou ideálem Broadway Dance Centrum, Steps on Broadway či Pinneaple Studios v Londýně. Miluju New York a prostor v paláci U Macešků newyorskou atmosféru trochu připomíná. Chtěl bych zkrátka provozovat takové taneční centrum, jaká fungují i venku. Na prvním místě mi šlo o nějakou estetiku a zázemí samotného prostoru. Další cíl je v široké škále stylů, které nabízíme na jednom místě. Také si vybíráme nejlepší lektory, kteří jsou Praze k mání a k tomu zveme mezinárodní špičky ze zahraničí.

Prozraďte nám, jaké styly a techniky ve Stage vyučujete.

Nabízíme vše, co za něco stojí. Za spíše fitness pohybové aktivity je to například pilates, port de bras či brazil funk. Věnujeme se dětským lekcím, ať již stepu, všeobecné pohybové průpravě či street dance. Nabízíme kurzy pro mládež, jako jsou hip hop, break dance/bboyin ́, lockin ́, popin ́, waack nebo house, ale i mnoho dalších stylů od klasického baletu přes contemporary a salsu až po afro. Neopomíjíme ani současné fenomény dancehall a twerk.

Takže profil vašeho studia je od volnočasových aktivit až po vzdělávání profesionálů?

Ano. Může k nám přijít kdokoli. Naše nabídka není limitována věkem ani úrovněmi. Každý si najde svoje. Předškolní i školní mládež, široká veřejnost, poloprofesionálové i profesionálové. Stejně tak naše politika stojí na tom, aby si nás mohl dovolit kdokoliv. Tedy si u nás můžete koupit jednotlivou lekci, vstupové permanentky, jednotlivé kurzy či tzv. stage pass na neomezený vstup. Několikrát jsme se setkali s prosbou o možnost splátek kurzovného a zatím jsme každému vyšli vstříc.

Taneční studio Stage Praha

Když si promítnu všechna větší taneční studia v Praze, tak mě osobně připadá, že Praha je městem tance. Co si o tom myslíte vy?

Center je na Prahu opravdu hodně. Proto jsem otevření Stage dlouho zvažoval. Ale kdybych tento prostor neotevřel já, otevřel by jej někdo jiný. A sranda musí bejt. (smích)

Jak tedy hodláte čelit konkurenci? Máte nějaké nápady?

Spousty...

Jaké třeba?

Oproti první sezóně máme v rozvrhu nějaké novinky. Z New Yorku se do Prahy po několika letech vrací Michal Černý a povede kurzy waacku a commercial hip hop. Nově jsme v týmu přivítali Janu Burkiewiczovou, která vyučuje contemporary a má rozhodně co nabídnout. Každý pátek je možné si k nám zajít do klasických tanečních a máme nově dva týmy juniorů. Jeden soutěžní, který vede Anet Antošová, a druhý freestyleový pod vedením Kateřiny “Káky“, Kvasnicové.

A mnoho dalšího, co najdete na webu www.stagepraha.cz, fb/StagePraha

- INZERCE

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání:

Rozhovory

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!