Studenti mohou opět zahájit semestr na festivalu Back to School

Studenti mohou opět zahájit semestr na festivalu Back to School 

Ani letos se vítání nového akademického roku neobejde bez dnes již tradiční fesťákové šňůry Back to School. Studenti z pěti českých měst tak mohou oslavit začátek školy stylově ve společnosti pěti českých kapel. Letošním headlinerem není nikdo jiný než známá kapelka Chinaski s frontmanem Michalem Malátným.

A kde se letos tato putovní jednodenní akce uskuteční? Těšit se mohou studenti z Brna, Českých Budějovic, Olomouce, Plzně a Prahy. Na své si přijdou fanoušci nejrůznějších žánrů. Chybět nebudou zástupci rocku, popu, hip hopu, ale ani skáčka. A jak to již na t-music Back to School bývá, všechny koncerty jsou zadarmo.

Bezpochyby největším lákadlem letošního ročníku Back to School je pražská pop rocková kapela Chinaski. Její členové mají za sebou velmi úspěšnou část roku. V únoru se jim podařilo vyprodat pražskou O2 arénu, kde se k příležitosti dvacátých narozenin uskutečnil zatím největší koncert v historii skupiny. Stali se také jedním z největších lákadel na letošní majálesové šňůře. Kromě toho také bodovali na letních hudebních festivalech, například na liberecké Benátské noci, hradeckém Rock for People, na Okoři či Sázavafestu.

O pořádnou dávku energie se postará skáčková partička Sto zvířat. Na české hudební scéně se objevuje již od roku 1990, kdy byla založena v Praze. Na svém kontě mají již jedenáct alb. Poslední z nich bylo vydáno minulý rok a nese název „Tlustej chlapeček se včelou v kalhotách“. Velmi odlišný styl hudby pak přinese liberecká formace ATMO music. Základními členy tohoto projektu jsou rapper Beef a hudební producent ODD. A co od nich mohou návštěvníci očekávat? Především pořádný hip hop.

Pro milovníky poprocku je připraveno také vystoupení kapely Dolls In The Factory z Frýdku-Místku. Skupina vydala již dvě studiová alba -  „Hurricane“ a novější „Statues“. Celou sestavu doplní ještě pop punková partička Prague Conspiracy, v jejímž čele stojí mladá zpěvačka Aneta Galisová. Kapela je v poslední době stále oblíbenější a mohli ji vidět návštěvníci mnoha letních festivalů. 

Jestliže chcete oslavit začátek ve společnosti těchto hudebních hvězd, nezbývá než si vybrat jeden z termínů, kde se Back to School zastaví. Přijďte si zpříjemnit začátek školy a na chvilku si odpočinout od běžných studentských záležitostí.

Termíny:

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!