Fotogalerie: Kultovní české kapely vyprodaly Okoř

Fotogalerie: Kultovní české kapely vyprodaly Okoř 

Aktuální ročník oblíbeného Festivalu Okoř, který se tradičně konal v podhradí malebné zříceniny, byl již dva týdny před zahájením vyprodán. Důvodem byla především „záplava“ slavných muzikantů, mezi nimiž nechyběl Tomáš Klus, Anna K, Mig 21 nebo Chinaski.

Odpoledne 16. srpna 2014 byl na louce pod Okoří zahájen nový ročník oblíbené hudební akce. Na počátku festivalu diváky rozehřál Marek Ztracený, po něm zase oblíbený autor filmových a pohádkových písniček Jaroslav Uhlíř. Vystřídal je Janek Ledecký, který svým nezapomenutelným „chraplákem“ rozezpíval celé publikum.

Anna K, Tomáš Klus i nové talenty

Zpěvačka Lenny – dcera Lenky Filipové - vzápětí dokázala, že zřejmě dlouho nezůstane ve stínu své slavné matky. Ale to se již přiblížil vrchol festivalu, když na pódium vstoupila kumštýřka, která má vždy plné koncerty - Anna K. Po svém nedávném prvním akustickém turné tato sympatická muzikantka předvedla, že rozhodně nepatří do starého železa. Poté nastoupila vycházející hudební star Tomáš Klus se svými ironickými písničkami, které si v České republice pobrukují tisíce lidí. Přes počáteční problémy s technikou sklidil nakonec muzikant na festivalu bouřlivé ovace. 

Vrchol večera

Po 21. hodině již poněkud rozjařenější publikum "nakoply" slavné kapely, které umí vytvořit správnou "pařící" atmosféru: pop rockoví Chinaski a Mig 21. Chinaski předvedli parádní show, díky které roztančili publikum a zazněly i některé jejich novější songy, včetně "Hlavolamu". Koncert se zadařil i smíchovské hudební sestavě pod vedením Jiřího Macháčka, která chystá na podzim po deseti letech své nové studiové CD s jednoduchým názvem Album.

Divokej Bill na závěr

Publikum si může jen přát, aby se obě hudební formace na Okoř vrátily i v dalších ročnících, stejně jako folk rocková kapela Divokej Bill, která uzavřela letošní program s frontmenem Václavem Bláhou a jeho pestrým střídáním převleků a masek. 

Fotografie: Karel Komorád

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!