10 nejdražších videoklipů všech dob. Nechybí vesmírné lodě, speciální triky ani sexy křivky

10 nejdražších videoklipů všech dob. Nechybí vesmírné lodě, speciální triky ani sexy křivky  

Natočit dobrý videoklip, který zaujme co nejvíce fanoušků, je základ. Hudební interpreti jsou si toho moc dobře vědomi. Proto jsou někteří z nich schopni obětovat i několik milionů dolarů, aby diváky svými dílky zaujali. Možná i proto jsou některé videoklipy dražší než celovečerní filmy. Přinášíme vám seznam těch nejdražších videoklipů, které byly kdy nahrány.

10) Mariah Carey ft. Jay-Z – Heartbreaker

Tancující Mariah Carey u recepce v hotelu, tancující Mariah Carey v kině, Mariah Carey bojující na záchodkách v kině s jinou dívkou a parta holek házející popcorn po návštěvnících kina. Zdá se vám to na jeden z nejdražších videoklipů v historii trochu málo? Nejste v tom sami. Nicméně desáté místo v žebříčku nejdražších videoklipů světa zabírá právě hudební video na píseň „Heartbreaker“, kterou nazpívala Mariah Carey s rapperem Jay-Z. Videoklip, natočený roku 1999, stál dva a půl milionů dolarů. Žádnou speciální pointu a zajímavou podívanou (když vynecháme sexy pohyby vnadné zpěvačky) ale nečekejte. 

9) MC Hammer – Too Legit To Quit

Znáte amerického rappera, tanečníka, herce a moderátora MC Hammera? Že ne? Tak vězte, že tento americký interpret natočil roku 1992 jeden z nejdražších videoklipů historie. Hudební video na písničku „Too Legit To Quit“ trvá téměř jedenáct minut. Nutné je ovšem podotknout, že song začíná až téměř v páté minutě. Do té doby můžeme sledovat zpěváka, který bojuje s nepřítelem a jeho plameny. Objevují se zde filmové triky, kterým se dnes sice již smějeme, ale které byly v roce 1992 zázrakem filmařiny. Celý videoklip stál dva a půl milionů dolarů. 

8) Puff Daddy – Victory

Americký rapper Puff Daddy natočil roku 1997 song s názvem „Victory“. Pomohli mu s ním ještě další dva rappeři – The Notorious B.I.G. a Busta Rhymes. O rok později vznikl na tuto píseň téměř osmiminutový videoklip. Ten ukazuje ve velkém stylu gangsterský život se všemi jeho výhodami i strastmi. Kromě rapperů se ve videoklipu objevují také herci Dennis Hopper a Danny DeVito. Ve videu si zahrála také britská celebrita Tamara Beckwith. Možná i kvůli známým tvářím a velkému množství výbuchů se cena videoklipu vyšplhala až na dva miliony 700 tisíc dolarů.  

7) Aqua – Cartoon Heroes

Své zastoupení v žebříčku nejdražších videoklipů má také taneční dánsko-norská skupina Aqua, která se proslavila především svým návykovým hitem „Barbie Girl“. Nejvíce financí ale skupina investovala do videoklipu k písni „Cartoon Heroes“, který stál tři a půl milionů dolarů. Bláznivý videoklip, natočený roku 2000, ukazuje skupinu putující ve vesmíru speciální lodí. Mimo jiné můžeme vidět členy kapely v obležení zelených ufonů či pod vodou zápasící s obrovskou chobotnicí.  

6) Gun N‘ Roses – Estranged

Roku 1993 natočila americká hard rocková skupina Guns N‘ Roses svůj nejdražší videoklip. Vzniklo téměř desetiminutové video na píseň „Estranged“, které tak završilo neoficiální trilogii klipů, jejichž nahrávání stálo dohromady přes čtyři miliony dolarů. Dalšími dvěma písněmi, které tvořily tuto sérii, byly songy „November Rain“ a „Donť Cry“. Videoklip ukazuje krásu rodinného života, ale také pocit osamění a nepochopení. V klipu se objevuje definice slov illusion, estranged a disillusion. 

5) Madonna – Bedtime Story

Samozřejmě, že v žebříčku nejdražších videoklipů nemohou chybět ani počiny popové královny Madonny. Ta roku 1995 natočila hudební video k písni „Bedtime Story“. Fantazijní videoklip, kde nechybí Madonna zpívající ve vodě či před slunečnicí, podivné postavy v širokých sukních či holubi vylétávající z Madonnina těhotenského břicha, vyšel na pět milionů dolarů. Videoklip je skutečně neobyčejný a o podivné scény v něm není nouze. Madonna přiznala, že bylo video inspirováno surrealistickými malířkami, jako je například Leonora Carrington či Remeodios Varo

4) Madonna – Express Yourself

I čtvrtým nejdražším videoklipem je videoklip MadonnyExpress Yourself“. Hudební video, které vzniklo již roku 1989, je vůbec nejstarším v tomto žebříčku. Přesto již ve své době stál do té doby nevídaných pět milionů dolarů. Videoklip se odehrává převážně ve velké továrně, kde provokativní mladá zpěvačka svádí svalnatého dělníka. Samozřejmě se klip neobejde bez Madonniných tanečků, provokativních póz či bitek. Režie se ujal David Fincher, který mimo jiné natočil také filmy jako Sedm, Zodiac či Podivuhodný příběh Benjamina Buttona. 

3) Madonna – Die another day

Trojici nejdražších videoklipů Madonny uzavírá ten na píseň „Die Another Day“. Cena nejdražšího klipu popové královny se vyšplhala až na šest milionů sto tisíc dolarů. Natočen byl v roce 2012. Pološílená Madonna se v tomto hudebním videu pere s vojáky, kteří ji mučí a vyslýchají, ale také svádí souboj sama se sebou. Za tímto depresivním videoklipem stojí skupina mladých švédských filmařů Traktor, kteří se věnují převážně reklamám a videoklipům. 

2) Britney Spears – Work Bitch

Jeden z nejdražších videoklipů všech dob natočila roku 2013 zpěvačka Britney Spears, která se pomocí něj patrně snažila nastartovat svoji stále upadající hudební kariéru. Druhý nejdražší videoklip vlastně nepřináší nic zajímavého ani neobvyklého. Polonahá Britney zde tančí na poušti, u vody, před drahým autem či v klubu. Aby toho tancování nebylo moc, bičuje také jiné polonahé dívky, případně je tahá na vodítku. Tento tuctový a v hudební branži celkem typický videoklip stál šest a půl milionů dolarů. Nese název „Work Bitch“. 

1) Michael Jackson a Janet Jackson – Scream

Michael Jackson je jedna z nejvýraznějších osobností světové popové a taneční hudby. Nejenže je jeho album vůbec tím nejprodávanějším, ještě točil videoklipy za takové částky, ze kterých by se vám protočily panenky. Jeho nejdražší videoklip je na píseň „Scream“, kterou nahrál společně se svoji sestrou Janet Jackson. Černobílý videoklip, ve kterém se sourozenci nachází v supermoderní vesmírné lodi, byl natočen roku 1995 za neuvěřitelných sedm milionů dolarů

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!