Šest let od Harlana Cobena aneb nadprůměrný thriller

Šest let od Harlana Cobena aneb nadprůměrný thriller 

Jednou z nejzajímavějších knih tohoto léta se stal napínavý thriller Šest let od Harlana Cobena. Kniha vyšla u nakladatelství Knižní klub v Edici světový bestseller.

Jake Fisher potkává svou osudovou lásku Natalii a tráví s ní nádherné chvíle. Jednoho dne si jeho vyvolená nečekaně bere jiného muže (Todda) a Jake je pozván na jejich svatbu. Po obřadu slíbí Natalii, že ji nechá na pokoji. Tento slib dodrží celých šest let, než náhle narazí na oznámení o Toddově úmrtí. Vyvolá v něm staré vzpomínky a novou naději.

Na Toddově pohřbu vidí cizí ženu a děti, kteří truchlí po svém zemřelém manželovi. Tuší, že něco není v pořádku. Rozhodne se najít Natalii, ale všichni mu neustále házejí klacky pod nohy. Nikdo mu nechce říci místo jejího pobytu a navíc se objevuje několik tvrdých a nebezpečných chlápků. Kam se najednou poděla a do čeho se zapletla? Proč mu někteří staří známí úmyslně lžou? Jake se pokusí zjistit pravdu, která může stát jeho i spoustu dalších lidí život.

Zkušený spisovatel Harlan Coben přichází s neuvěřitelně napínavým a dramatickým thrillerem. Začátek se nese v klidnějším duchu. Jake přichází o svou partnerku, která si bere jiného. Na tom by nebylo nic divného, kdyby o několik let později nezjistil další nečekané souvislosti. Postupně čtenář získává nová fakta, která ho na konci románu dovedou k úspěšnému vyřešení celé záhady.

Největší zbraní tohoto díla je jednoduchost. V mnoha současných detektivkách či thrillerech musí čtenář sledovat příběh, který vypráví více osob a navíc je někdy opravdu pořádně zapletený. Jakmile na chvíli přestanete přemýšlet, okamžitě ztratíte nit. Některé jsou natolik složité, že je prostě nemůžete číst v kuse. Šest let nabízí pro čtenáře skvělou zápletku, která se doslova řítí po jedné dráze. Děj příliš nevybočuje, pouze se dozvídáte další podrobnosti a doplňujete si svou představu. Kniha je opravdu natolik čtivá, že od ní nebudete moci odtrhnout oči.

Hlavní hrdina není policajt ani žádný akční superman. Je profesorem na místní univerzitě a kromě problémů se svým milostným vztahem si žije obyčejný učitelský život. Přesto se dokáže slušně ubránit proti napadení a navíc má silné detektivní schopnosti. V průběhu svého vlastního vyšetřování zjišťuje, že jeho škola má v příběhu velice důležité postavení. Postupně mu pomáhají ostatní kantoři. Každý z nich má pro děj důležitou roli.

Hlavní ženská hrdinka Natalie se v knize téměř nevyskytuje. Po jejím zmizení hned na začátku se jí pokouší Jake stále najít. Přesto se nakonec o jejím charakteru dozvíte několik informací, které možná nebudete čekat.

Chcete si přečíst knihu, která vás nenechá na chvíli vydechnout? Šest let je rozhodně správnou volbou. Prostě se od ní nemůžete zvednout, dokuď nezjistíte pointu celého příběhu. A přesně takto má vypadat správný thriller. Filmovou adaptaci s Hughem Jackmanem v titulní roli chystá společnost Paramount Pictures.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!