Mikuláš na prázdninách vyšel i v knižní podobě

Mikuláš na prázdninách vyšel i v knižní podobě 

Na základě filmové verze vyšla u nakladatelství Albatros kniha Mikuláš na prázdninách. Zábavné historky z dovolené u moře pobaví všechny mladé čtenáře.

Dlouho očekávané prázdniny jsou konečně tady. Ředitel školy pronese neskutečně dlouhý projev a žáci se mohou konečně rozběhnout domů. Mikuláš se těší na dovolenou, ale zatím nezná místo jejího konání. Každý rok jezdí společně s rodiči na hory, přestože tatínek chce jet k moři. Maminka letos konečně souhlasí, ale má to jeden háček. Musejí sebou vzít Mikulášovu babičku.

Mikuláš na chvíli opouští svou milovanou Marii Hedviku a vyráží vstříc dobrodružství. U moře si velice brzy nachází kamarády a společně vymýšlí různé lumpárny. Nejdříve chtějí zmařit domnělou svatbu Mikuláše a hrůzostrašné Isabely. Nakonec se i ona stává platným členem party, protože je vlastně fajn. Maminku Mikuláše si vyhlédne italský producent a tatínek se bude mít co uhánět.  Veselé historky téměř neberou konce.

Poslední větu minulého odstavce rozhodně berte s velkým nadhledem. Samotná kniha Mikuláš na prázdninách má přibližně 130 stran včetně obrázků. Jedná se o filmovou verzi knihy a tomu je uzpůsoben celý její vzhled. Prohlédnout si můžete několik fotografií z filmu, které zachycují nejdůležitější scény. Nechybí parta kluků z několika pohledů, spící babička na moři, maminka v plavkách či Mikuláš dostávající pusu.

Samotná kniha se čte poměrně dobře. Vzhledem k její útlosti ji budete mít přečtenou velice brzy, a proto nehrozí příliš velká nuda. Vadila mi možná jediná věc. Samotný příběh je opravdu smrsknutý na maximum. Díky tomu se například nedozvíte, jak se Mikuláš seznámil s tamní partou. Jestliže jste viděli samotný film, zřejmě tyto maličkosti ani nepostřehnete. A v případě, že nejste fanoušci dlouhého vyprávění, rozhodně tuto knihu doporučuji.

Samotný příběh je jinak zábavný a jednotlivé vtipné momenty mohou pobavit i dospělé. Jedná se o klasický příběh pro děti, kterých poslední dobou ubývá. Staví zejména na proslulosti příběhů o hlavním hrdinovi Mikulášovi a jeho lumpárnách.

Určitě se podívejte na film a přečtěte si i jeho knižní podobu. Mikuláš na prázdninách vás pobaví a rozptýlí od denních starostí.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!