Červencem festivaly nekončí aneb Pět hudebních událostí měsíce srpna

Červencem festivaly nekončí aneb Pět hudebních událostí měsíce srpna  

Jsme v půlce prázdnin a za námi jsou již velké červencové hudební festivaly. Rock For People, Colours Of Ostrava, Masters of Rock či liberecká Benátská noc jsou již minulostí. Festivalová sezóna ještě ale zdaleka nekončí! I srpen bude plný skvělých hudebních akcí, které stojí za to navštívit. Pojďme se nyní podívat na výběr akcí, které bychom si neměli nechat ujít.

TRUTNOFF OPEN AIR FESTIVAL

Český Woodstock, jak se touto hudebnímu festivalu přezdívá, oslaví letošním rokem své třicáté narozeniny. První ročník se uskutečnil již roku 1987. Byl ale rozehnán Státní bezpečností. Další ročník se uskutečnil až v roce 1990, kdy byl již oficiálně povolený. Výraznou osobností této hudební akce se stal Václav Havel, který byl dokonce jmenován jejím náčelníkem. Festival se koná 14. – 17. srpnaTrutnově Na Bojišti.

Na pódiích festivalu se vystřídají čeští i zahraniční interpreti nejrůznějších žánrů. Mezi headlinery patří například španělská skáčková partička SKA-P, americká zpěvačka a spisovatelka Patti Smith, africká hudební skupina Tinariwen či metalová kapela Cradle Of Filth. Milovníci tuzemské scény se mohou těšit na Jiřího Suchého a Evu Pilarovou, Petra Spáleného a Apollobeat, Ondřeje Havelku a Melody Makers. Chybět nebudou ani tradiční fesťákové skupiny. Zahrají MIG 21, Dymytry, Visací Zámek, Rybičky 48 či UDG.

Lístky si můžete objednat na oficiálních internetových stránkách festivalu. V předprodeji získáte vstupenku za 1200 Kč, na místě pak bude o stovku dražší.

HIP HOP KEMP

Na srpen jistě již netrpělivě čekají všichni příznivci a milovníci hip hopu. Dne 21. srpna totiž začíná největší hip hopová událost roku – HIP HOP KEMP. Ten se uskuteční ve Festivalparku v Hradci Králové. Zpravodajská stanice CNN zařadila tento festival dokonce do padesáti nejlepších festivalů na celém světě. V tomto výběru se objevil ještě jeden český festival – Obscene Extreme, který je zasvěcen především metalové muzice.

A na co že se mohou návštěvníci festivalu těšit? Na Hip Hop Kempu vystoupí například americký rapper a producent Cee Lo Green, skupina Dilated peoples z Los Angeles či rapper z Kanady Madchild. Seznam interpretů je ale pochopitelně ještě daleko delší. Pozvání neodmítli ani Kontrafakt, Samy Deluxe,Vladimir 518, Řezník, Marpo, Dynasty, Mc Melodee, Majk Spirit, Ektor a mnoho dalších.

Více info o vstupenkách a jejich předprodeji naleznete na oficiálních stránkách Hip Hop Kempu. V dispozici je běžná permanentka, VIP Pass i jednodenní čtvrteční lístek.  

ROCK FOR PEOPLE BROD

Jeden z nejznámějších a nejúspěšnějších festivalů Rock for People je již za námi. V Hradci Králové oslavil v červenci své dvacáté narozeniny. Tento festivalový gigant má ale své kořeny v Českém Brodě, kde proběhlo celkem dvanáct ročníků. Organizátoři se proto rozhodli oslavit letošní kulaté narozeniny ještě jednou, a to na původním místě konání. Tam, kde jeden z největších rockových open air festivalů začal. „Za těch prvních 12 let v Českém Brodě od roku 1995 jsme si toho zažili opravdu nepočítaně. Leckdy nám připravilo nečekané historky počasí, jindy návštěvníci, pracanti ze zákulisí, ale také třeba závistivci a škodiči,“ vzpomíná jeden ze zakladatelů festivalu Petr Fořt. Součástí areálu bude také muzeum Rock for People, kde si budou moci návštěvníci připomenout dlouhou historii této hudební události. Festival se odehraje 23. srpna

Těšit se můžeme na jednodenní hudební nálož, kdy se na dvou pódiích představí celkem 12 interpretů.  V line-upu nechybí jména jako Kryštof, Divokej Bill, Horkýže Slíže, Vypsaná Fixa, Xindl X, Tata Bojs a další. Organizátoři zdůrazňují, že se jedná o české kapely, které jsou s Rock for People neodmyslitelně spjaty. Na jednom ze dvou pódií zahraje pro návštěvníky například kapela Medvěd 009, která zahrála již na prvním ročníku festivalu.

Vstupenky jsou v předprodeji na internetovém obchodě festivalu Rock for People. Cena jednoho lístku činí 450 Kč.

KELTSKÁ NOC

A nyní se přesuneme do Harrachova, kde se každoročně pořádá na doskočišti Mamutího můstku Keltská noc - festival, který se odehrává v nejvyšší nadmořské výšce. Letos se uskuteční již 19. ročník této hudební akce, která poskytuje svým návštěvníkům nejen skvělé hudební zážitky, ale také výjimečný výhled z areálu. Keltská noc se bude odehrávat od 7. do 9. srpna. První den festivalu bude ale určen pouze pro nedočkavce, kterým pořadatelé přichystali zahřívací večírek, kde jim zahrají místní kapelky.

Tradičním headlinerem Keltské noci je kapela Tři sestry v čele se zpěvákem a textařem Lou Fanánkem Hagenem. Kromě nich zahrají na festivalu také stálice české hudební scény, jako jsou kapely Divokej Bill, Wohnout, Vypsaná Fixa či Krucipüsk. Výrazný prostor dostávají na Keltské noci také punkové bandy. Letos pozvání neodmítly kapely SPS, E!E či Doctor P.P. Festival opět zahájí Krkonošská Dechovka.

Permanentky na Keltskou noc jsou k dispozici v on-line předprodeji. Jedna vyjde na 616 Kč.

BRUTAL ASSAULT

Brutal assault je festival, od kterého žádné popíčky či disko hity nečekejte. Zde si přijdou na své především příznivci nejrůznějších druhů metalu. Festival se koná v Jaroměři v areálu bývalé vojenské pevnosti Josefov. Letos se bude tato akce konat od 6. do 9. srpna a slibuje čtyři dny plné jen té nejkvalitnější tvrdé muziky.

A co je pro metalisty na Brutal Assault připraveno? Line-up je plný kapel, které by žádnému metalovému fanouškovi neměly být cizí. Na festivalu vystoupí švédští Amon Amarth, američtí Slayer, finští Children Of Bodom či francouzští Carnival In Coal. Převážná většina účinkujících je ze zahraničí. Své zastoupení zde má ale také domácí a slovenská metalová scéna. Chybět nebudou Spasm, Six Degrees Of Separation, Rats Get Fat či Heiden.

Více informací o vstupenkách naleznete na oficiálních stránkách festivalu. V on-line předprodejích stojí festivalová permanentka 1 950 Kč.

…A DALŠÍ

Tímto skromným výčtem samozřejmě srpnové festivalové akce nekončí! Navštívit můžete nespočet dalších menších či větších akcí ve všech částech České republiky. Za zmínku rozhodně stojí například festival Natruc, Chodrockfest, Okoř, Šumava Rocks či pokračování putovního festivalu České a Moravské hrady

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!