Vyšlo pokračování kultovního hororu Žena v černém

Vyšlo pokračování kultovního hororu Žena v černém 

Jestliže se chcete opravdu bát, přečtěte si volné pokračování úspěšného duchařského hororu Žena v černém. Jmenuje se Anděl smrti a napsal ho britský spisovatel Martyn Waites. Román vyšel u nakladatelství Metafora.

Je rok 1940 a zuří druhá světová válka. Tvrdě zasažen je i Londýn, a proto se rodiče snaží ochránit především své děti. Posílají je na venkov, kde hrozí menší nebezpečí náletů.

Jedna takováto skupinka dětí se ubytovává společně se dvěma učitelkami ve starém domě, který leží uprostřed močálové pustiny. Samotný dům vypadá téměř na spadnutí, přesto jim nebývá než zůstat. V nejbližších dnech se začínají dít velice divné věci. Začíná se objevovat žena v černém a umírá první dítě.

„Kdykoliv ji někdo spatří, zemře dítě," tvrdí venkovský stařec, který však není zdaleka tak pomatený, jak se zdá.

 Zdá se, že není úniku. Podaří se mladé a usměvavé učitelce Evě, pedantské paní Hoggové a vojákovi Harrymu zachránit děti, než začnou postupně umírat?

Duchařský horor Žena v černém si získal tisíce čtenářů po celém světě. Všichni se třásli strachy a litovali, když knihu dočetli. Nyní si mohou zajásat. Je tu volné pokračování Anděl smrti, kterého se tentokrát chopil Martyn Waites. Toho můžete vídat i v některých televizních pořadech. Tentokrát se rozhodl pořádně vyděsit všechny čtenáře a opravdu se mu to podařilo.

V první řadě musím pochválit samotnou atmosféru a prostředí. Samotný Dům u Úhořího močálu již známe a jeho strašidelnost nikdo nemůže popřít. Autor se navíc rozhodl zasadit děj do období druhé světové války. Díky skvěle popsané atmosféře tohoto válečného konfliktu dostává příběh ještě smutnější a děsivější nádech. Co by taky mohlo být horší, než bombardování a strach ze smrti při náletech? Děti sice unikají z Londýna na venkov, ale nakonec by se možná radši vrátili. Rozhodně nikdo nečekal, že v tajemném domě je čekají minimálně stejně velké hrůzy.

Samotné strašení duchů a strašidelné scény v domě jsou věrohodně popsané a čtenářovi téměř nahánějí husí kůži. Protože se v nebezpečí ocitají právě děti, celý příběh dostává ještě ponuřejší náladu.

Přesto v černočerné tmě občas vysvitne nějaké to světýlko. Během strašidelného pobytu se stačí zrodit jedna láska a vyvíjejí se přátelství dětí i dospělých. To přidává všemu na věrohodnosti a působí lépe na čtenáře. Přecijenom by samé depresivní scény někdo nemusel unést.

Maximální čtivosti napomáhají i krátké kapitoly. Díky tomu čtenář lehce získává dojem, že se neustále něco děje. Příznivce zdlouhavých vyprávění a popisování musím zklamat. Zde se rozhodně nedočkáte svého. Na celkovém počtu pouhých 210 stran proběhne děj opravdu rychle. Věřím, že pro mnohé se bude jednat o výhodu. Kdo má dneska čas číst dlouhé romány, že?

Anděl smrti je důstojným pokračovatelem veleúspěšného hororu Žena v černém a rozhodně ho mohu všem jeho příznivcům doporučit. Ani chviličku se nebudete nudit. Přidávám pouze varování, že nejspíše utratíte více za elektřinu. Po jeho přečtení jen tak neusnete.

Na závěr ještě upozorním na jeho filmovou verzi, která se v současné době chystá. V režii Toma Harpera se představí v hlavních rolích Helen McCrory (Harry Potter a Princ dvojí krve, Harry Potter a relikvie smrti, Skyfall) či Jeremy Irvine (Válečný kůň, Koleje osudu, Nadějné vyhlídky). Scénáristou se stal Jon Crocker, který má na kontě první Ženu v černém i několik dílů Harryho Pottera.

 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!