Pět významných hudebních hvězd, které o prázdninách zakoncertují v Praze

Pět významných hudebních hvězd, které o prázdninách zakoncertují v Praze  

Prázdninové měsíce nejsou naplněny pouze množstvím hudebních festivalů, ale také velkými koncerty světoznámých muzikantů, kteří se rozhodli v průběhu července a srpna zahrát v halách či klubech pro fanoušky z České republiky. Prázdninové hudební žně odstartoval v pražské O2 Areně americký písničkář Bob Dylan. Nyní se k nám chystají další velké hvězdy. Podívejte se na pět známých interpretů, kteří u nás chystají prázdninové koncerty.

Paul Anka (20. července 2014)

Jeden z nejznámějších kanadských hudebníků dorazí 20. července do Kongresového centra Praha.

Kdo by neznal jeden z nejznámějších hitů šedesátých let – píseň s názvem Diana od Paula Anky. Právě ta přinesla charismatickému zpěvákovi místo na výsluní. Dostal se na velká světová pódia a chrlil hit za hitem. Nejen že je velmi úspěšným zpěvákem, je také velice schopným textařem. Jeho písně zpívali či dodnes zpívají světoznámé celebrity. Pro Michaela Jacksona napsal text k písni This Is It, Franku Sinatrovi vytvořil hitovku My Way a song She’s a Lady v podání Toma Jonese je známý všem generacím napříč kontinenty.

Paul Anka navštíví Kongresové centrum Praha v rámci svého světového turné, během kterého navštíví koncertní haly napříč Spojenými státy, Asií a Evropou. V červenci tak navštíví kromě Prahy také například Barcelonu, Vídeň, Tel Aviv či Monte Carlo. Vstupenky je možno zakoupit v předprodeji v síti Ticketportal. Ceny lístků se pohybují v rozmezí od 1390,- Kč do 5 500,- Kč.

Joss Stone (23. července 2014)

Jen o tři dny později navštíví Prahu také anglická soulová zpěvačka Joss Stone. Ta zahraje pro své fanoušky 23. července ve velkém sále pražské Lucerny.

Joss Stone je známá především svým výjimečným hlasem, kterým dokáže oživit soulové klasické hity. Tato muzikantka nezavítá do České republiky poprvé. Dokonce zde natočila část desky The Soul Sessions Volume 2, která vyšla v roce 2012. Při natáčení spolupracovala dokonce s Českou filharmonií a Symfonickým orchestrem Hlavního města Prahy. Joss Stone se hudbě věnuje již od malička. Svou první desku nahrála již v šestnácti letech. Do širšího povědomí se dostala například hity jako You Had Me či Right To Be Wrong.   

Nyní se Joss Stone rozhodla zahrát pro své fanoušky živě všude, kde to bude možné. Při plánování velké mezinárodní koncertní šňůry nezapomněla ani na Prahu. Lístky jsou již v prodeji. Jejich cena v předprodeji je 820,- Kč. Na místě se poté zvedne na 900,- Kč.

Marilyn Manson (12. srpna 2014)  

Ve velkém sále Lucerny se uskuteční také koncert další světoznámé hvězdy – Marilyna Mansona. Kontroverzní zpěvák, který dodnes vzbuzuje nekonečné debaty mezi svými fanoušky a odpůrci, vystoupí v Praze 12. srpna. Pořadatelé slibují „show, která vám srazí hlavu“.

Brian Hugh Warner, jehož pseudonym je odvozen ze jména Marilyn Monroe a masového vraha Charlese Mansona, byl původně redaktorem hudebního časopisu. Nyní je pověstný především pro svůj neobvyklý vzhled a kontroverzní vystupování. Své poslední album, které vydal se skupinou roku 2012, pojmenoval Born Villain. Fanoušci Marilyna Mansona ho ale milují především pro „klasiku“ jako jsou songy Running To The Edge Of The World, This Is The New Shit či Tainted Love.

Pokud chcete neobyčejnou a dechberoucí show zažít na vlastní kůži, pravděpodobně se budete muset při shánění lístků pěkně ohánět. Momentálně jsou totiž všechny vstupenky na internetových předprodejích vyprodány.  

Blink-182 (15. srpna 2014)

Na své si v srpnu přijdou také fanoušci nadupaného punk-pop-rocku. Do pražské Tipsport areny dorazí 15. srpna kapela Blink-182.

Pražské vystoupení této americké partičky zařizuje festival Rock for People a promotérská skupina Conspiracy. „Koncert Blink-182 bereme jako součást oslav letošních 20. narozenin Rock for People,“ vyjádřil se jeden ze zakladatelů festivalu Michal Thomes. Pořadatelé slibují návštěvníkům ty největší hity kapely, zajímavou výpravnou show a také několik překvapení. Členové skupiny Mark Hoppus, Travis Barker a Tom DeLonge se proslavili především hity jako First Date, Adam’s Song či All The Small Things. Videoklip na poslední jmenovanou píseň má na YouTube téměř 65 milionů zhlédnutí.

Pokud si nechcete nechat koncert Blink-182 ujít, neváhejte objednávat lístky z některých z internetových sítí. Nejlevněji je lze získat na portálu Ticket for People. Cena vstupenky v tomto předprodeji činí 858,- Kč (na rozdíl od jiných portálů, kde je cena navýšena na 888 Kč). Návštěvníci festivalu Rock for People mohou získat vstupenku o stovku levněji.

Papa Roach (19. srpna 2014)

Ošizeni nebudou ani fanoušci rocku a hard rocku. V Lucerna Music Baru vystoupí 19. srpna americká kapela Papa Roach, která dorazí až z daleké Kalifornie.

Jacoby Shaddix, Jerry Horton, Tobin Esperance a Tony Palermo vyrážejí na prázdninové turné, kde kromě festivalů navštíví také velké koncertní haly. V Evropě zahrají kromě České republiky také v Nizozemsku, Německu, Maďarsku, Belgii či Velké Británii. Chybět zajisté nebudou ani největší hity jako Scars, Between Angels And Insects, Last Resort či Hollywood Whore.

Vstupenky jsou v předprodeji již nyní. Pokud máte zájem vidět naživo tuto kapelku, která má za sebou téměř dvacetiletou historii, neváhejte zakoupit lístky v online předprodeji. Není totiž zaručeno, že budou vstupenky k mání také na místě v den konání koncertu. Cena jednoho lístku činí 810 Kč. 

Foto: loadedradio.com

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!