United Islands se vrací na ostrovy

United Islands se vrací na ostrovy 

Úspěšný hudební festival United Islands se vrací na ostrovy v historickém centru Prahy. I letos se můžete v termínu od 19.6. do 21.6. 2014 těšit na hezkou řádku kapel.

V rámci zlepšování festivalu se organizátoři letos rozhodli rozšířit festival o scénu v exkluzivní lokalitě Kinského zahrady. Hlavní scéna, která se má nacházet právě v Kinského zahradě prozatím zůstává lehce otevřená. Organizátoři žádají o pomoc své fanoušky prostřednictvím sbírky HitHit. Cílová částka, které potřebují dosáhnout, je 1.6 milionu korun. Přestože má festival několik dlouhodobých partnerů, letos chce jejich řady rozšířit o další – Ostrovany.

Festival United Islands uvede ve čtvrtek 19. června tradiční klubová noc. Vedle klasických klubů nabídne i unikátní prostor Nákladového nádraží Žižkov.

Dvoudenní open air festival se odehraje 20 a 21. června na 8 pódiích v centru města. Hlavní stage by měla vyrůst v Kinského zahradě, stejně jako Radio 1 stage. Mezi další patří Excelent Urban (Kampa), Check The Czech (Petřín), World Stage (Střelecký ostrov), Jazz Stage (Střelecký ostrov), Žofín a Újezd.

A na koho se letos můžete těšit?

Hlavní hvězdou se stane britská zpěvačka Ella Eyre z Velké Británie. Dvacetiletá vycházející hvězda zazpívá v sobotu. Prosadila díky spolupráci s elektronickým projektem Rudimental, s kterými díky singlu Waiting All Night dosáhla na špičku UK hitparády, v lednu tohoto roku Ella Eyre ohlásila skladbou All About You očekávaný sólový debut.

Mezi další vystupující patří Bajofondo. Osmičlenný „Kolektiv skladatelů, zpěváků a umělců“, jak sami sebe tito jihoameričtí muzikanti nazývají, udivuje hudební svět svým moderním pojetím tanga a jeho mísením s dalšími hudebními vlivy. Vystoupení  na United Islands bude jejich prvním open air vystoupením v ČR.

Původem bulharská, v Berlíně žijící rapperka DENA je senzací neortodoxní evropské(nejen) hiphopové scény. Prudce vzhůru jí vystřelil chytlavý debutový singl Cash, Diamond Rings, Swimming Pools a v rodné zemi neznámá rapperka se rázem stala ikonou berlínských hipsterů.

Přijdou vám dodnes aktuální legendární alba The Stone Roses, Primal Scream nebo House of Love? Zní vám mile návrat shoegaze scény?  Očekáváte na kytarové scéně opravdu svěží vítr? Potom si nesmíte nechat ujít londýnské indie hrdiny Childhood. Britský tisk je zahrnuje superlativy a řadí je k nové vlně mladých kapel s potenciálem znovu pozvednout renomé indie scény.

Nebude chybět ani zastoupení české scény. Velký návrat plánují v rámci United Islands Of Prague legendy české elektronické hudby Ohm Square, kteří představí nový koncertní program postavený na právě dokončeném novém albu!

Lehkost, vtip, vášeň i čistá radost z hudby - to vše obnáší koncerty nové hvězdy české a slovenské klubové scény VOILA! s charismatickou zpěvačkou Zdenkou Trvalcovou.

Debut Ve tvý skříni zpěvačky Olgy Königové a jejího projektu ILLE je jednou z událostí české klubové scény posledního roku. Boduje nejen u posluchačů, ale také v nominacích odborných hudebních cen, od Apollo po Anděly.

Olomoučtí Nylon Jail jsou jedním z největších příslibů tuzemské scény. Albový debut My Heart Soars Like A Hawk je charismatickou nahrávkou na pomezí country, rocku a elektroniky a jejich koncerty svou energií a živelností překonají všechna vaše očekávání.

V rámci Open Mike na Újezdě si můžete troufnout na vlastní vystoupení.

Kompletní seznam vystupujících i rozvrh programu bude umístěn na stránky festivalu.

Warm up koncert festivalu se odehraje v pražském Paláci Akropolis v pátek 16.5.2014. Vystoupí zde dánští discopunkeři WhoMadeWho.

Výběr ze zahraničních interpretů UIOP 2014:

Ella Eyre (UK), Bajofondo (Arg.), Childhood (UK), Dena (Bul), Ritchie Ruftone (UK)Hugo Kant (F), Astrid North (DE), Heymoonshaker (UK), Ritchie Ruftone (UK), LFNT (IZR), Hazmat Modine (USA)

Výběr z CZ/SK interpretů UIOP 2014:

Voila!, ILLE, Never Sol, Manon Meurt, Kieslowski, Katarzia, Houpací koně, Nylon Jail, Deaths, Sklenik, Ohm Square

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!