Lakomec v podání Applausu pobaví, ale neohromí

Lakomec v podání Applausu pobaví, ale neohromí50%

V sobotu v Divadle Bez Hranic hostovalo Divadlo Applaus se svým představením Lakomec, které sice pobavilo, ale neohromilo. Jejich adaptace klasického Moliérova díla šetřila na nesprávných místech.

Divadlo Bez Hranic je příjemný prostor s kavárnou a výstavou obrazů, skrytý v nuselských ulicích. Pokud máte rádi menší divadla, tohle prostředí vás jistě osloví. Kromě domácího sboru tu hostuje i mnoho jiných a jejich nabídka je velice zajímavá a bohatá.

Mladý divadelní sbor Divadla Applaus, které vzniklo v roce 2013, působil kromě výkonů mužských představitelů poměrně amatérsky. V hlavní roli skoupého Harpagona se předvedl Gustav Bubník, dětská hvězda ze seriálů 70. - 80. let. Hra Lakomec přivedla Gustava Bubíka po 20 letech opět na jeviště a bylo vidět, že si návrat opravdu užíval. Ve druhém dějství možná víc útočil na uši, ale jinak byl jeho pološílený Harpagon vydařený. Jediný, kdo mu svým výkonem dokázal zdatně sekundovat, byl mladý Patrik Šimůnek (Valér), který přinášel do hry vtip a lehkost. Zaujal taky Petr Mika (Kleant) se svou přirozenou nenuceností a sympatickým projevem. Což se ale nedá říct o jejich ženských protějšcích, které jaksi zanikaly.

Nejhorší šetrnosti na původní předloze se ale Divadlo Applaus dopustilo úplně na závěr. Moliérův konec se šťastným rozuzlením nahradili svým, lakomějším. Zanechal nepříjemný pocit nedopovězeného příběhu a pro někoho, kdo Lakomce nezná nebo si ho ze střední nepamatuje, bude asi úplně nepochopitelný.

Lakomec v podání Divadla Applaus je zářným příkladem toho, že šetrnost se někdy nevyplácí a může způsobit, že z představení na začátku dobře rozehraného a zábavného, můžete nakonec odcházet lehce rozčarovaní. 

Více o divadle Applaus najdete na jejich facebookových stránkách.

Názor informuji.cz: 50%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Divadlo Bez Hranic nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Divadlo Bez Hranic

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!