Naučte se balit holky aneb nová komedie Karla Janáka

Naučte se balit holky aneb nová komedie Karla Janáka 90%

Každý chlap se určitě někdy dostal do situace, kdy chtěl okouzlit nějakou slečnu. Nový film 10 pravidel jak sbalit holku Vám s tímto problémem pomůže. Případně Vás alespoň pobaví.

Hlavní hrdina Marek (Matouš Ruml) je obyčejný mladý muž. Je to chytrý a milý student astrofyziky, jehož největší láskou jsou nejen hvězdy, ale i horoskopy. Jednoho dne mu dráhu letu překříží vyvolená dívka Stephanie (Kristína Svarinská). Okamžitě se do ní zamiluje, což mu zkomplikuje celý život. Není schopný dělat zkoušky ve škole, a proto je jediné řešení. Musí jí sbalit. V tom mu chtějí pomoci nejen jeho přátelé, ale i přísný otec (Miroslav Donutil).

Právě jeho otec je úspěšným vydavatelem řady bestsellerů na téma: jak získat ženu. Společně s přáteli pak začnou Markovi připravovat velkou strategickou hru, díky níž by se mu mělo podařit najít cestu k milované dívce. Trasa k cíli je plná překážek a navíc se musí vypořádat se svým sokem Filipem (Jakub Prachař).

Nový film režiséra Karla Janáka (Snowboarďáci a Rafťáci) je romantickou komedií s výborným obsazením. Při srovnání se zatím populárnějšími sourozenci Snowboarďáky a Rafťáky je podstatně dospělejší, přestože komediální scény rozhodně nevymizely. Nabízí romantičtější pohled a navíc opravdu zajímavé herecké výkony.

Matouš Ruml, kterého můžete znát jako Lexu z Comebacku, si střihl hlavní roli Marka. Přestože režisér ho chtěl zbavit nálepky lehkého mouly, tentokrát se mu to zřejmě nepovedlo. Marek má s Comebackovým Lexou dost společného. Přesto se posouvá o krok dále. Herečka Kristína Svarinská u nás není příliš známou osobností. Zahrála si v Collete či Don´t Stop, ale tahle role ji možná více proslaví. Jakuba Prachaře není potřeba představovat. Tentokrát je jeho role trošku negativní, zahraje si soka v lásce a nenapravitelného holkaře.

I další herci zahráli své role velice dobře. Miroslav Donutil má spousty zkušeností a dokáže zahrát přísného i veselého tátu. I kamarádi Marka výborně doplňují scénu. Tereza Nvotová hraje kamarádku a učitelku ve školce Marii, Jan Dolanský věčného huliče Erika a Petr Buchta lehce bláznivého inteligenta Pavla. Zejména výkon Jana Dolanského si zaslouží pochvalu, jeho postava je důvodem k častým výbuchům smíchu.

Nesmíme zapomenout na hudební stránku filmu. Muziku složil Mirek Chyška, který je tvůrcem hitu On my head od Dana Bárty. I tentokrát se jejich síly spojily. Titulkovou skladbu nazpíval Albert Černý z bývalé skupiny Charlie Straight.

Scénář je původně italského původu. Jeho stvořiteli jsou Fausto Brizzi a Cristiano Bortone. Vzhledem k odlišnému humoru jednotlivých zemí byl u nás značně pozměněn.

Film je sice jednou z dalších komedií určených zejména mladým lidem. Úspěšně navazuje na již zmíněné legendární komedie Karla Janáka, ale posouvá je o kousek dále. Hrdinové jsou o něco starší a humor méně pubertální. Velká část prostoru je věnována romantice, která značně pozměňuje charakter filmu. Díky těmto vlastnostem film nemůže být nazýván kopií předešlých filmů, ale vytváří si svou vlastní cestu.

Názor informuji.cz: 90%

Kdy a kde dávají film: 10 pravidel jak sbalit holku

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!