Božský DiCaprio jako Vlk z Wall Street

Božský DiCaprio jako Vlk z Wall Street90%

Vlk z Wall Street, snímek na němž se po třech letech znovu sešli Martin Scorsese a Leonardo DiCaprio, je monumentální oslavou kapitalismu, drog, nevázaného sexu, peněz a moci. Oslavou, která není pro puritány, moralisty a prostatiky...

Je jasné, že když se na place sejde mistr filmařského řemesla Scorsese a v posledních letech (možná posledních dekádách) jednoznačně nejlepší herec DiCaprio, vznikne z toho filmová pecka. A to se také u Vlka z Wall Streetu stalo. Tříhodinový opus, kde režisér nabral vědrem snad z každého žánru.

Je to snímek z doby, kdy na Wall Street vládla pravidla Divokého Západu. Kdy burzovní makléři byli pány tvorstva a užívali si nejlepšího kaviáru, kokainu, jachet a žen. 

Jedním z makléřů je i Jordan Belfort, který v podání Leonarda DiCapria ožívá do alfa samce téhle šílené smečky. Sám Jordan nás pak svými komentáři doprovází celým průběhem filmu. Nutno podotknout, že občas zalže nebo překroutí realitu. Ta se však vrací v reálných obrazech a sám vypravěč pak častokrát nestačí zírat.

Děj Vlka z Wall Street není složitý a nezaujatý čtenář synopsí by se dokonce mohl podivit, co že na tom tedy trvá tři hodiny. Sám jsem přesvědčen, že kdyby měl snímek o třetinu kratší stopáž, bohatě by to stačilo. Přeci jen nám režisér během filmu servíruje několikrát to samé. Jenže když sedí v režisérem křesle právě Scorsese a před kamerou se předvádí i plazí božský DiCaprio, prostě to skousnete. :)

Podle mě nemá smysl, abych vám tu psal něco o ději samotném nebo o jednotlivých scénkách, které tvoří tuhle velkou „taškařici“. Můžu vám jen sdělit, že scénky jsou to opravdu výživné a DiCaprio, kterému zdatně sekunduje Jonah Hill, si svou rolí vlka výrazně zavyl o Oscara! Pochválit ale musím i ostatní herce (Jon Bernthal, Margot Robbie, Matthew McConaughey) a celé řemeslné zpracování snímku. Skvělá kamera, kterou umě ovládá Rodrigo Prieto (Babel, Biutiful nebo Argo), vás do sytosti naplní dlouhými čistými záběry i zrychlovačkami a zpomalovačkami. Dobře volená hudba a skvělé dialogy pak dokonají zbytek.  

Jak jsem poznamenal v perexu, Vlk z Wall Street není pro škarohlídy a moralisty. Je pro všechny, kteří se dokáží bavit, pro všechny, kterým se líbil Trainspotting nebo nový Gatsby a pro ty, kteří si užívají hru těla! Jo, a taky pro ty, kterým se nehnusí slovo FUCK! (film se totiž pyšní rekordním počtem vyslovení tohoto slova. :))

A teď se „kurva“ už seberte a upalujte na Vlka z Wall Street do kina! Scény z tohohle snímku totiž „zkultovní“!

Názor informuji.cz: 90%

Kdy a kde dávají film: Vlk z Wall Street

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!