Parket v Klatovech roztančen počtvrté

Parket v Klatovech roztančen počtvrté  

V sobotu 26. října ožil kulturní dům v Klatovech hudbou mnoha žánrů. Konal se 4. ročník celostátní pohárové soutěže tanečních formací „Poslední tanec sezony“, kterou každoročně pořádá skupina Marty Dance Klatovy ve spolupráci s Městským kulturním střediskem.

V sobotu 26. října ožil kulturní dům v Klatovech hudbou mnoha žánrů. Konal se 4. ročník celostátní pohárové soutěže tanečních formací „Poslední tanec sezony“, kterou každoročně pořádá skupina Marty Dance Klatovy ve spolupráci s Městským kulturním střediskem. Letošní ročník byl jedním z nejsilnějších, protože do Klatov přijelo předvést své výkony sedmnáct tanečních skupin, a to zejména z Plzeňského kraje. Kromě tanečníků z Klatov, Bezděkova, Sušice, Chlumčan, Domažlic, Plzně a Poběžovic přijely také skupiny z Písku a Mariánských Lázní. Všech téměř pět set tanečníků se představilo divákům v kulturním domě ve více než padesáti formacích různých žánrů – dance art, disco, plesové formace, street dance a show dance.

,,Ač organizace letošního ročníku byla plně v rukou týmu tanečnic MD, první impuls ke vzniku soutěže před třema lety přišel jednoznačně od Martina Čabrady, který stál u zrodu a přípravy celé této akce. Všichni jsme cítili, že podobná akce zde schází, tím více v době, kdy byly skupiny tanečních formací v Klatovech na vzestupu. Před více jak deseti lety se zde konaly regionální soutěže, a proto jsme chtěli na tuto někdejší tradici navázat. Během všech čtyř ročníků se potvrdilo, že zájem o Poslední tanec sezony mají nejen téměř všechny skupiny z Klatov a přilehlých oblastí, ale také skupiny ze vzdálenějších krajů. Obojí je pro organizační tým velmi potěšujícím faktem. Moc si vážíme i toho, že místní tanečníky přicházejí podpořit rodinní příslušníci, spolužáci a kamarádi,“ říká členka skupiny Marty Dance Daria Nováčková.

Pořádající Marty Dance připravil v letošním roce pro úspěšné skupiny příjemnou novinku v podobě medailí, které si zaslouženě převzali i členové místních tanečních skupin. Nejvíce medailových pozic obsadily formace všech věkových kategorií skupiny CIK-CAK Bezděkov a ZUŠdance Klatovy. Medaile si odnesli také tanečníci klatovských skupin Modern a Modern – Baby, MiniDolls, tanečního klubu Domu dětí a mládeže Klatovy a sušické Fialky. Členové pořádajícího klubu Marty Dance Klatovy se divákům předvedli v pěti choreografiích, přičemž získali dvě zlatá umístění za dětskou formaci „Michael Jackson Tribute“ a formaci dospělých pod názvem „Diamonds“.

Výkony tanečníků celý den hodnotila odborná porota ve složení – Lucie Vokurková, Lucie Sloupská, Tomáš Kuťák, Zdeněk Karas a David Karas, profesionální tanečníci a trenéři z Plzně, Prahy a Domažlic. Celou akcí provedlo účastníky soutěže i diváky již tradiční sušické moderátorské duo – Karel Sedlecký a Jan Kohout.

Celou fotogalerii naleznete na facebookových stránkách Marty dance - https://www.facebook.com/martydanceklatovy

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

KD Klatovy nabízí i další akce

Místo konání: KD Klatovy

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!