Romeo a Julie 5 krát jinak - jedině v Disku

Romeo a Julie 5 krát jinak - jedině v Disku90%

Že už jste viděli slavný příběh lásky z Verony na různé způsoby a nemůže vás zde nic překvapit? To se mýlíte. Zpracování Romea a Julie v podání studentů DAMU v divadle Disk je unikát, jaký se jen tak v českých hrách nevidí.

8. března mělo v pražském divadle Disk premiéru představení Romeo a Julie. I když někteří diváci znají Shakespearovy verše nazpaměť a viděli různá zpracování hry, budou příjemně překvapeni. Avšak připravte se na alternativní podání mladými herci DAMU, na energii, modernost, a také nápadné prvky taoismu.

Velkou nápaditost a originalitu vložila do své inscenace režisérka Pavlína Vimmrová. Vytvořila z tradičního a všemi známého díla něco zcela nového. Nebo spíše staronového, jelikož původní verše a motiv tragické lásky mezi milenci z nespřátelených rodů nemizí, naopak na příběh můžeme nahlédnout hned z několika pohledů. Herci neskrývají svůj elán a vkládají do svých rolí vše, co jim tělo a prostor umožní. Zároveň se v postavách projevuje jejich osobnost. Každá z dívek si zahraje svou Julii, každý kluk se stane Romeem. Avšak jedni jsou hádaví, druzí vášnivý a další vysmátí.

Neobvyklé je také využití prostoru. Jeviště má podobu U-rampy mezi dvěma hledišti. Neustálý pohyb a pobíhání po celém sále dodávají hře dynamiku a sálající energii. Ze stropu jeptiška hází spousty květin a peříček a před námi se tak vzniká obraz západní kýčovitosti v kontrastu k čínským taoistickým motivům a také místo, se kterým lze skvěle pracovat.

Romeo a Julie v Disku je hra plná boje, chaosu, absurdit, zábavy, originality a také taoismu a asijské atmosféry. Vše dohromady bude pro vás jedinečným zážitkem. 

nejbližší reprízy:
po 25. 03. 13 od 19.30
st 10. 04. 13 od 19.30
po 15. 04. 13 od 19.30
ne 21. 04. 13 od 19.30
čt 25. 04. 13 od 19.30
 
Názor informuji.cz: 90%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Divadlo DISK

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!