Aerodrome festival přiveze do Prahy System Of A Down, Nofx a Killswitch Engage

Aerodrome festival přiveze do Prahy System Of A Down, Nofx a Killswitch Engage100%

Možná největší hudební událost tohoto roku byla právě oznámena. V Praze se bude konat hudební akce Aerodrome, která přiveze punk-rockové hvězdy NOFX, metalcorové oblíbence KILLSWITCH ENGAGE a především jednu z nejoblíbenějších tvrdě zaměřených skupin SYSTEM OF A DOWN. Zapište si datum 14. srpna jako nový rockový svátek. Místo konání bude na Výstavišti v Holešovicích. A to stále není vše. Záhy bude oznámeno čtvrté jméno, které doplní tuto zajímavou sestavu.

System Of A Down vystoupili naposledy v Praze před patnácti lety. Tehdy jako prakticky neznámá skupina předskakovali Slayer. Po vydání prvního stejnojmenného alba, které si ve své době nezískalo pozdější ohlas, vydává kapela desku Toxicity. V Americe se vyhoupla na 1. místo žebříčku a v Británii se umístilo na 13. Velký úspěch značí i čtyři platinové desky. Tahle americko-arménská partička se díky němu dostává na vrchol a sklízí pochvaly ze všech stran. Následující Steal This Album není komerčně tak úspěšným materiálem jako předchůdce, přesto je mnohými vysoce ceněné. Zpátky do sedla posílá kapelu Mezmerize, která v některých žebříčcích porazila i Toxicity. Po druhé části Hypnotize přichází dlouhá pauza, během které se členové věnují svým vlastním projektům. Daron Malakian zakládá Scars on Broadway, kde se objeví i John Dolmayan. Shavo Odadjian se spolčí s RZA z Wu-Tang Clanu a vytvoří kapelu Achozen. Serj Tankian vydává několik svých sólových alb. Nyní jsou již všichni zpátky a v původním složení se chystají rozpoutat v Praze peklo.

Nofx se dali dohromady roku 1983. Kapela postavená okolo zpěváka Fat Mika zazáří především albem Punk in Drublic, které se stalo jedním z nejúspěšnějších punkových počinů. Vydali již 12 alb a 15 EP. Chystají se dokázat i Vám, že stále mají co ukázat a umí to pořádně roztočit.

Killswitch Engage nastoupili do vysoce rozjetého vlaku s názvem metalcore a propracovali se mezi nejúspěšnější kapely daného žánru. V roce 2005 byli nominováni na Grammy za nejlepší metalový počin, Hrají na festivalech Wacken Open Air, Readingu, Ozzfestu, Download festivalu a mnoha dalších. Po světě prodávají milióny svých nahrávek.

Tahle exklusivní akce později doplněná o další jméno navštíví naše hlavní město a těžko jim bude v daný den nějaká akce konkurovat. Prodej vstupenek byl spuštěn na stránkách www.aerodrome-festival.cz. Následovat bude eventim.cz/aerodrome a ticketportal.cz. Cena vstupenek nepatří k nejlevnějším, přesto se vyplatí neotálet s nákupem. Takovou sestavu už jen tak neuvidíte. Limitovaná série vstupenek na stání u pódia nyní stojí 1990 Kč. Cena půjde brzy nahoru. Běžné stání je k dostání za 1290 Kč. Pořadatelem je Nova Rock společně s Dolphin Touring a Nu Coast.

Názor informuji.cz: 100%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!