Ženy rocku - Beego z Dirty Blondes

Ženy rocku - Beego z Dirty Blondes 

Pokračujeme v rozhovorech s ženami, které ovlivňují naší domácí rockovou scénu. Tentokrát jsme vyzpovídali provokativní Beego z Dirty Blondes. Tato kapela hrající rock´n´roll a punk si získala pozornost nejen u nás, ale i v zahraničí.

Ženy byly po dlouho dobu v rockové hudbě trochu přehlíženy a podceňovány. Jak vidíš v současné době jejich postavení v tvrdší hudbě?

Pokiaľ má holka guľe, a má dobrý hlas, nevidím žiadny rozdiel medzi chlapom a ženou spievajúcou v rockovej hudbe, ale určite nestačí mať len krásne oči.

Co pro tebe znamená být muzikantkou a ovlivnilo to výrazně i tvůj soukromý život?

Áno, znamená to zmeniť úplne svoj životný štýl. Pretože sa venujem muzike a tancu každý deň tak prakticky mi nezostáva moc volného času, niekedy to vypadá, že sa domov chodím iba vyspať, rodičov vidím raz za rok, dovolenku sa vôbec neoplatí plánovať dopredu. V práci si už nejak zvykli, že občas vypadám ako zombík:) Ale bez práce nie sú koláče.

Rockerky mají jistě mnoho příznivců. Byla pro tebe někdy náklonnost fanouška tak extrémní, že ti byla nepříjemná? Žárlil někdy nějaký tvůj partner na tvé obdivovatele? 

Platonická láska nikomu neublíži. Zatiaľ som dokázala ukočírovať každú situáciu, pokiaľ to niekto preženie, tak si neberiem servitky ale väčšinou sa všetko odohravá podľa mojich pravidiel. Partner je veľmi toleratný, vie, že to čo robím milujem, takže ma v tom podporuje.

Před odbočením k samotné hudbě zůstanu ještě chvíli u tvé osoby. Celkově je tvé vystupování na pódiu značně provokativní, naplněné trochu erotickým nábojem a neskutečně energické. Nebojíš se někdy, že strhneš veškerou pozornost na svou osobu na úkor Vaší hudby?

Zbožňujem provokovať, ale nemám pocit, že by moja osoba zatienila hudbu, ktorú robíme.

Som taká aká som.

Jsi v soukromí stejně sebevědomá a razantní jako při koncertu, nebo jsi prostě obyčejná holka?

Som obyčajné, ale sebavedomé dievča, ktoré si stojí za svojím a ide tvrdo za snom haha.

Od začátku se Vám dostává poměrně velké popularity nejen v punkových vodách a máte velké ambice prosadit se i v zahraničí. Kde jste si zatím zahráli a byl to od začátku cíl Vašeho snažení?

Zahraničie sme si vždy chceli vyskúšať, a vyšlo to. Už 3krát sme navštívili Švajčiarko, Nemecko, a pridali sme tento rok Francúzsko.

Navázali jste spolupráci zejména s kapelou Bitch Queens. Jak jste se dali společně dohromady?

S Bitch Queens sme sa poznali minulý rok v júni vo Švajčiarskom Wintherturu na festivale Holy Ghost. Padli sme si do oka a nad placatkou Jima Beama upiekli ďalšiu spoluprácu, ktorá funguje vynikajúco.

Vaše debutová deska Don´t be a Pussy !!! obsahuje celkem 12 skladeb, které jsou zpívané v anglickém jazyce. Dočkáme se někdy i českého nebo slovenského textu?

Zatiaľ české ani slovenské texty v pláne nemáme, nás cieľ  je zahraničie, preto spievame anglicky.

Musím se také zastavit u Vašeho videoklipu Gold Digger. Prozraď čtenářům, kteří ho neviděli, o čem vlastně je. Proč jste se rozhodli udělat ho právě na tuto skladbu?

Gold Digger je druhým singlom z našej novej dosky. Už názov pesničky sám o sebe hovorí problematiku. Na téma „Zlatokopka“ rozhodli sme sa natočiť vtipný klip, ktorý je o pomste kapely práve Zlatokopce, ktorá sa pripravuje na svatbu. Viac vám neprezradím, na klip je možné sa pozriet na youtube.

Nedávno byl Tomáš jako host v jednom švýcarském rádiu. Můžeš nám říct více o tomto rádiu a jeho postavení v zemi? Jak na Vás pohlížejí média v zahraničí?

Je to verejné celoštátne rádio Drs Virus, prevažne pre mladých poslucháčov, je vo Švajčiarsku veľmi populárne. Tomáš tam bol hosťom relácie „Babes on Guitars“, kde prezentoval Dirty Blondes, hovoril o vydarenej európskej tour s Bitch Queens a taktiež hlavne o českéj scéne. Púštal do éteru pesničky ďalších super českých kapiel.

Na silvestra hrajete společně s Imodium a Prague Conspiracy v pražském klubu Rock Café. Znamená to, že tuto novoroční noc strávíte v tomto klubu, nebo se rozprchnete jinam?

Z Prague Conspiracy som odohrala tento rok 2 koncerty, za Anetku, keď bola chorá. Máme vedľa seba skúšobňe, takže sa vidíme často. Je s nimi vždy veľka sranda, viem určite, že to bude poriadny mejdan, teším sa na to. Bude to už náš druhý spoločný Silvester.Ako poznám moje kluky z kapely, nebude to len na Rock Cafe, ale bude to dlhá noc. Ako na Nový rok tak po celý rok :0)jupíííí

Příští rok budete určitě pokračovat v nadšeném koncertování. Máte již nějaké další speciální plány?

Budúci rok nás čaká ešte viac práce. Kalendár sa nám pomaly zaplňuje. Bude to veľmi pestré asi budeme veľa cestovať, oslovili nás aj zahraničné festivaly.

Na konec prozraď sny a cíle kapely do vzdálenější budoucnosti. Na jakou úroveň byste se rádi dostali?

Môj sen je zahrať si pred nejakou svetovo-známou kapelou, nechám sa ale prekvapiť. Makali sme s kapelou hrozne moc a výsledky sú za nami krásne vidieť. Mám božskú kapelu, ktorej verím a viem , že rok 2013 bude ešte úspešnejší. Pomaličky dávame ďalší materiál dohromady, dufám, že dáme ešte ďalší videoklip. Rada by som oslovila budúci rok našou muzikou ešte viac poslucháčov. Taktiež by som si chcela zahrať doma na Slovensku, kde ešte šialené Dirty Blondes nepoznajú. No, uvidíme čo rok 2013 prinesie.

Inak týmto za Dirty Blondes chcem popriať všetkým krásné Vianočné sviatky a Šťastný Nový Rok 2013.

Keep Rock´n´roll

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Ženy rocku - Beego z Dirty BlondesŽeny rocku - Beego z Dirty BlondesŽeny rocku - Beego z Dirty Blondes
 

Mohlo by se ti líbit...

Rozhovory

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!